Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 23. 3. 2018.

| Društvo

Ministarstvo ponovo šalje direktora leskovačke Bolnice da "zavede red" u Vranju

Autor:I. M, B. A.Izvor:Južne vesti
zdravstveni centar vranje foto i.m.
Od početka godine 3 incidenta sa smrtnim ishodom u Zdravstvenom centru Vranje; foto: I.M.

Nakon niza incidenata sa smrtnim ishodom u Zdravstvenom centru Vranje, Ministarstvo, kao i pre 2 godine, šalje u Vranje direktora leskovačke Opšte bolnice Dr Nebojšu Dimitrijevića kako bi "zaveo red" u toj ustanovi.

Uloga Dimitrijevića u procesu sređivanja situacije još nije potpuno jasna, ali se pretpostavlja da će doći i do kadrovskih promena.

On je za Južne vesti potvrdio da, po nalogu Ministarstva zdravlja, dolazi u Vranje, ali nije precizirao kako će rešiti probleme. 2 dr Nebojsa Dimitrijevic Dimitrijević ponovo "zavodi red" u Vranju; foto: I.M.

Imam uputstva iz Ministarstva, ali ne znam kakva je situacija tamo. Bilo je dobro, a sada je opet, u zadnja 2 - 3 meseca loše. Nešto će morati da se promeni, a videćemo šta, jer očigledno ovako ne ide. Pre svega mislim na neke načelnike, šefove, pa ćemo da vidimo dalje – kaže Dimitrijević.

Ipak,on navodi da će se sve raditi u koordinaciji sa Ministarstvom, pa će, na osnovu zatečenog stanja i preporuka koje od njih dobije, donositi odluke. Dimitrijević nije želeo da precizira da li će sadašnji direktor dr Dragan Veličković biti smenjen, kao što se spekuliše.

Mislim, direktor lično mi tu nije kriv, ali je po funkciji najodgovorniji. Teži su prekršaji u pitanju. Time se sada bave zdravstvena inspekcija i tužilaštvo, ali ono što mi moramo je da pokušamo da sprečimo takve stvari. One se događaju, ali ne može to tako često da bude. Nekih promena će biti, ali stvarno sada odavde ne mogu da vam kažem dok ne vidim kako će se stvari odvijati – rekao je Dimitrijević.

Podsećamo da je 20. oktobra 2016. godine ministar Zlatibor Lončar direktora leskovačke Opšte bolnice Nebojšu Dimitrijevića imenovao za koordinatora Zdravstvenog centra u Vranju, sa ciljem da, poput leskovačke Bolnice, on i u Vranju "zavede red“.

Petnaestak dana kasnije, ginekolog Dragan Veličković imenovan je za vršioca dužnosti direktora Zdravstvenog centra. Istovremeno, za upravnicu Doma zdravlja tada je imenovana dr Ljiljana Antić, a na čelu Doma zdravlja Jadranka Ajdanović.

Zanimljivo je da od tog trenutka iz Ministarstva nije stigla očekivana pomoć za rešavanje nagomilanig problema. Naime, kao i tada, i u ovom trenutku račun Zdravstvenog centra je u blokadi, prema podacima Narodne banke, za nešto više od 266,8 miliona dinara.


Veličković: Pojedinci narušavaju sistem

Na jučerašnjoj konferenciji nakon niza incidenata sa smrtnim ishodom, dr Dragan Veličković je za situaciju u Zdravstvenom centru okrivio pojedince, navodeći da sistem funkcioniše, ali da ga pojedinci narušavaju.

U više navrata Veličković je rekao i da novinari ne pomažu da Zdravstveni centar stane na zdrave noge, te da se, uprkos nagomilanim problemima, radi i da se pruža usluga brojnim pacijentima iz Pčinjskog okruga.

Na komentar novinara da je mnogo nezadovoljnih građana pružanjem zdravstvene pomoći, Veličković je rekao da se to nezadovoljstvo ne treba izražavati "u mikrofon novinarima“ ili u komentarima na portalima, već da svi oni koji imaju problema treba da se obrate njemu ili ostalim rukovodiocima ili da jednostavno prijave slučaj zaštitniku pacijenata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mata zamlata

    21:41 // 23. 3. 2018.

    Au pa on nije resio ni ovo u svom dvoristu, pa jel bio pre neko vreme pa sta je resio nista to je zamajavanje naroda.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: