Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:54, 30. 11. 2020.

| Društvo

Minut ćutanja za žrtve korone na sednici niškog parlamenta

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina
Odbornici odali počast preminulima; Ilustracija; foto: M. Z.

Zamenik predsednika Skupštine Igor Novaković zatražio je od predsedavajućeg Bobana Džunića da odbornici minutom ćutanja odaju počast svojim kolegama i, kako je rekao, ljudima iz društveno-politikog života koji su izgubili bitku sa koronom. Džunić je to dopunio idejom da se počast oda svim Nišlijama koji su do sada preminuli od posledica virusa, pa je tako i učinjeno.

Smrt uzrokovana koronom nije zaobišla ni Niš, a u prethodnih nekoliko meseci na desetine Nišlija podleglo je infekciji.

Novaković je sa govornice podsetio na svoje kolege iz SPS-a, nekadašnje odbornike, koji su među preminulima i zatražio minut ćutanja za njih.

Svi smo direktno ili indirektno pogođeni epidemijom korone i delovanjem virusa kovid 19. Izgubili smo mnogo poznanika i mnogo prijatelja. Pozivam predsednika Skupštine da, bez obzira na stranačku pripadnost… Mi iz SPS smo izgubili nekoliko odbornika u prethodnim mandatima. Znam da ste i vi iz SNS izgubili ljude koji su bili istaknuti pojedinci, pa vas molim da minutom ćutanja odamo poštu svim pojedincima iz društveno-političkog života koji su u međuvremenu umrli - rekao je Novaković.

Predsednik parlamenta svih građana Niša, a ne samo onih koji su iz društveno-političkog života, Boban Džunić je ovaj predlog svog zamenika dopunio.

Ja bih dodao da odamo počast minutom ćutanja svim preminulim građanima Grada Niša, a tu ćemo obuhvatiti i one koji su bili i uzeli učešće u radu parlamenta - rekao je Džunić.

Tako je i bilo, pa su odbornici minutom ćutanja odali počast preminulima od korone u Nišu.

Novaković je apelovao na Nišlije, kako je rekao kao neko ko je preležao koronu, da poštuju sve mere i da se čuvaju.

Podsetimo, samo juče je u Kliničkom centru Niš preminulo 7 sedam pacijenata u kovid bolnicama.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Cobi

    14:36 // 30. 11. 2020.

    Kada bi postojao uređaj, pod nazivom blesimetar, gore pomenuti bi sigurno bili u samom vrhu maksimalno mogućeg rezultata.Bruka i sramota Grada Niša su ova dva lika.

    • Dzamutka

      20:43 // 30. 11. 2020.

      Brate, u zabudi se, nisu oni blesavi, vec se prave ludi, siroko im oko guse !

  • Smuk

    14:07 // 30. 11. 2020.

    U njihovu "sućut" žalosti prema preminulima mogu da poverujem pod uslovom da ih oslobode krivičnog gonjenja i da nisu pod istragom ! Ovako, kome se "umiljavaju"?Tužilaštvu , koje ne radi svoj posao, narodu koga prave budalom /a,možda ga i ne prave,možda je narod-to što jeste/ i uspeva im i dalje?Ogoliše i obosiše celu Srbiju a sad ispoljavaju Svetosavsko vaspitanje! "Užas","Strašno" , a @Maro?

  • POSMATRAC

    13:25 // 30. 11. 2020.

    Da li su ovi glupi ili nisu normalni, sramotni Predlog -minut cutanja za kolege i drustveno politicke radnike- a sta sa ostalima, oni su nebitni. Mozda ce biti predloga i za komemoraciji istih. Pa ovo je uzas

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: