Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 4. 11. 2020.

| Društvo

Miš iskočio iz posuda sa hranom u vrtiću u Nišu, disciplinski postupak za više radnika

Autor:S. J. Izvor:Južni vesti
Vrtić Neven
Iz uprave "Pčelice" još se ne oglašavaju u vezi sa incidentom u vrtiću "Neven"; foto: JV

Da je iz posuda sa hranom dopremljenom iz centralne kuhinje Predškolske ustanove Pčelica u vrtić "Neven" prošlog četvrtka iskočio miš, zabrinut za zdravlje dece najpre je Južne vesti o tome obavestio roditelj, a događaj su zatim potvrdili i zaposleni u Pčelici koji žele da ostanu anonimni. Od uprave, koja je, kako saznajemo od zaposlenih, nakon incidenta reagovala i suspendovala četvoro zaposlenih, redakcija još čeka odgovore.

U kuhinji vrtića Neven u Katićevoj miš je primećen među tepsijama sa projom, potvrđuje Južnim vestima više zaposlenih, ali i roditelja koji su o ovom događaju čuli.

Proverite molim Vas, jer strahujemo da tu gde su naša deca nema korone, ali može da bude zaraze koju prenose pacovi – obratio se roditelj Južnim vestima.

Hrana u ovaj, kao i sve ostale vrtiće niške predškolske ustanove, stiže iz centralne kuhinje, ali nema informacija da li je odatle došao i miš ili je već bio u tom objektu. Kako je do incidenta došlo i šta je povodom toga preduzeto, direktorka Pčelice Svetlana Mitić Južnim vestima još nije odgovorila, a pitanja njenom portparolu poslata su juče ujutru.

rešenje Prema našim saznanjima, ovakva rešenja potpisana su za 4 radnika u centralnoj kuhinjiMitićeva je, kako saznajemo, zbog ovoga pokrenula disciplinski postupak protiv više radnika, ali ne kuhinje u kojoj se ovo desilo već centralne „Mladost“. U jedno od rešenja o suspenziji Južne vesti imale su uvid. Piše da je zaposlena udaljena sa rada „zbog osnovane sumnje da je izvršila težu povredu radne obaveze – nesprovođenje mera bezbednosti dece, učenika i zaposlenih“.

Podsetimo, upravo je od zaposlenih u ovoj kuhinji, a posredstvom sindikata Sloga koji je potom protiv direktorke podneo krivičnu prijavu, javnost pre mesec dana bila obaveštena o lošim uslovima u kuhinji. Kako je tada utvrdila interna sanitarna služba Pčelice i o tome sastavila zaključak, postojala je mogućnost da se hrana kontaminira jer su namirnice, zbog pokvarenog lifta, u kuhinju dopremane kroz proizvodni pogon, a bilo je problema i sa kanalizacijom.

Na sve to smo skrenuli pažnju jer smo brinuli za zdravlje dece. Sada vidite da smo brinuli s pravom - kaže predsednik Povereništva sindikata „Sloga“ za jug Srbije Dejan Ilić.

Kako piše na zvaničnom sajtu ustanove, kuhinja u kojoj se priprema hrana za decu svih 26 vrtiča Pčelice „opremljena je po HASSAP-u i najsavremenijim svetskim standardima“. Renovirana je početkom 2018. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Rade

    21:02 // 13. 11. 2020.

    U toj ustanovi je pravi haos.
    Sramota za vlastodršce, ljudi uozbiljite se, tu su naša deca.
    Durektorki ni tri psa ne bih piverio a ne 3500 dece.

  • Ivana Rankovic

    20:53 // 5. 11. 2020.

    Nije to samo u Nisu, slicni problemi javljaju se i u Doljevcu. Tacnije problemi se javljaju u Belotincu sto se tice miseva i higijene. Niko nista ne preduzima po tom pitanju. Roditelji su nemocni da bilo sta preduzmu, kad nadležne nije briga nizasta.

  • Nataša

    20:33 // 5. 11. 2020.

    Pitam se šta bi bilo u predškolskim ustanovama i vrtićima opštine Doljevac, gde su miševi redovni stanovnici godinama, deca ih viđaju i oduševljavaju se, kao da su im ljubimci! Da ne pričamo o redovnim higijenskim merama, gde ne potoje čistači ili nema sredstava za čišćenje. Ili su ti vrtići i predškolske ustanove manje bitne od gradskih, a osoblje tamo zaštićeno? Mogli bi i time da se pozabavite.

    • Kristina

      22:43 // 5. 11. 2020.

      Apsolutno se slažem. O svakoj ustanovi pogotovu gde deca borave, bilo da je selo ili grad, treba da važi isto. I podjednako treba da bude važno, ne diskriminisati seoske vrtiće i škole.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: