Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 17. 10. 2023.

| Društvo

Misterija direktora niškog Katastra

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
katastar vrata
Pitanje jednostavno, odgovor kompleksan; ilustracija; foto: M. Z.

“Ne posedujemo dokument koji sadrži traženu informaciju” - odgovor je Republičkog geodetskog zavoda na pitanje novinara Južnih vesti o tome ko je odgovorno lice niškog Katastra. Tog podatka nema ni na zvaničnom sajtu Zavoda, a neki advokati tvrde da im dopise iz Službe za katastar nepokretnosti u Nišu sada potpisuju samo sa “RGZ”.

Na zvaničnom sajtu Republičkog geodetskog zavoda, za razliku od katastara u drugim gradovima i opštinama, ne piše ko je odgovorno lice niškog Katastra.

katastar Na zvaničnom sajtu nema informacije o odgovornom licu niškog Katastra; foto: PrintscreenI neki advokati pitaju da li je dosadašnji načelnik Boban Stanković smenjen, s obzirom na to da im dopise koje dobijaju iz Katastra potpisuju samo sa “RGZ”.

Na jednostavno pitanje Južnih vesti o tome ko je trenutno odgovorno lice Službe za katastar nepokretnosti u Nišu, iz Zavoda su poslali kompleksan odgovor, gde tvrde da ne poseduju takav dokument, iako su novinari tražili samo informaciju.

Za odgovorno lice u Službi za katastar nepokretnosti Niš ne posedujemo dokument koji sadrži traženu informaciju jer su postupci iz nadležnosti katastra složeni i obuhvataju više radnih procesa, počev od prijema i evidentiranja zahteva, do ekspedovanja odluke, u kom postupku učestvuje više državnih službenika, od kojih svaki ponaosob odgovara za svoj deo posla - odgovor je Republičkog geodetskog zavoda.

Inače, Katastar nepokretnosti jedna je od institucija na koje se Nišlije najviše žale - najčešće zbog dobijanja nepotpunih ili nedobijanja informacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Još te nešto čini izuzetnom...

    19:46 // 19. 10. 2023.

    Katastrofalan rad ove institucije.Veliki Javašluk.

  • Đorđe Papaček

    19:55 // 18. 10. 2023.

    Vučić je najodgovorniji . On sve zna, sve ruši, sve postavlja i sve zajebava. Katastar je katastrofa, u celoj Srbiji. Stanje bolje znaju u Švedskoj nego li mi u svojoj zemlji. Pet u obezbeđenju a dva na šalteru, to je efikasnost rada katastra.

    • Petar

      10:51 // 13. 11. 2023.

      Napredno nema šta treba uhlebi da budu zapošljeni a sve nangrbali naroda

  • Nišlija 1

    23:16 // 17. 10. 2023.

    Katastar ?
    Sve ih treba u zatvor !!!
    Kamion koji je parkiran pored prodavnice je dobio broj kao da je objekat !!!
    Kada pogledate geo rs bez parcele i slepac bi video da se radi o kamionu , ubacite parcele i onda vidite da je ucrtan kao objekat.
    Prodavnica u D. Vrežini na okretnici!!!
    Sve ih treba Pohapsiti !!!!!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: