Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:39, 8. 5. 2024.

| Društvo

Mitar Zorić promoviše debitantski album u Nišu

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Mitar Zorić (1)
Četvtak od 19 sati; foto: Andreja Ignjatović

Mladi niški muzičar Mitar Zorić, pažnju javnosti skrenuo je sviranjem na ulicama grada, a pre više od pola godine debitanstki album Makadamski građanin, dok je u četrvrak, 9. maja od 19 sati zakazana i promocija u kafe-klubu Saloon 1995. Za svoju muziku kaže da je iskrena, sirova i minimalistička, a javnost ga je već prozvala "niškim Kraljem Čačka".

Niška publika imaće prilike uživo da čuje pesme sa akutelnog albuma, koji će Mitar Zorić izvesti zajedno sa dugogodišnjim saradnikom gitaristom Tomom Sojerom i violončelistom Andrijom Kurtićem.

Organizatori napominju da će svoje utiske o izdanju i mladom kantautoru izneti muzički i rok kritičar Ivan Bećković, a neposredno pred nastup svoja izdanja predstaviće i Dejan Gvozden, Ivan Ilić i Mitar Zorić, koji je na debitantskom albumu radio pet godina.


Album pravio da bude autentičan sviranju na ulici

Kada govori o svom muzičkom izražavanju, Zorić kaže da mu je sviranje na ulici mnogo pomoglo da nauči kako bi trebalo da se ponaša dok nastupa, kao i to što od prolaznika odmah dobija povratne informacije. Međutim, sviranje na ulici za Mitra je “hleb sa sedam kora”.

Mitar Zorić Album je snimao da izgleda autentično sviranju na ulici; foto: JV / Jelena Mišić Pesme na albumu inspirisane mladalačkim zaljubljivanjima, ali, ističe, da poslednjih godina sve manje inspiracije pronalazi u tome, već u nekim drugim životnim situacijama. Dok, kada govori o muzici, tvrdi da je želeo da izgleda autentično sviranju na ulici.

Sintetička muzika sa nesvirljivim deonicama ili modifikovanim glasovima izgubi tu sirovu istinu pesme. Time sam se vodio da bude minimalistički i tako odsvirano onako kako umem da sviram. Kada budem bio bolji muzičar, tada će i muzika biti drugačija - rekao je ranije Zorić.

Nedavno je objavio i novu pesmu koja osim što predstavlja kritiku svim političkim partijama na vlasti još od doba Miloševića, govori i o razočaranju i nepoverenju prema nosiocima vlasti u Srbiji.

"Odoše vam deca, bre, ljudi, ako ko se začudi. I kada zabole vas grudi, od svojih sveznajućih ćudi, ima ko će da vam sudi" - neki su od stihova iz pesme.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: