Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 30. 6. 2023.

| Društvo

Mladi ambasadori posadili pluća od cveća na niškom Bulevaru

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
IMG-2d96f819e94ff2edf03c88c61f69f594-V
Žele da ukažu na važnost kvaliteta vazduha; foto: S. V.

Sa željom da ukažu na važnost kvaliteta vazduha i životne sredine Mladi ambasadori iz Niša, zajedno sa svojim kolegama iz Novog Pazara i uz pomoć radnika Mediane, posadili su cveće u obliku pluća u Parku Svetog Save.

IMG-d86d53a8fab87340f859a09a1804e284-V "Želimo da uradimo nešto lepo za naš život i zajednicu";foto: S. V. Kvalitet vazduha u celoj Srbiji nije na zadovoljavajućem nivou, a iako tokom leta malo zaborave na sve, Nišlije dobro znaju sa kakvim se problemom suočavaju svake zime, ističe predsednica Mladih amabasadora Snežana Andrić. Zato su oni odlučili da simboličnom akcijom skrenu pažnju na problem.

Mladi su osmislili ideju kojom žele da ukažu na važnost kvaliteta vazduha i uopšte životne sredine. Želimo da uradimo nešto lepo za naš život i zajednicu, zato sadimo cveće u parku - simbolično u obliku pluća jer na taj način skrenemo pažnju na ono što sam je svima važno, a to je kakav vazduh udišemo. Cilj je da se podstaknu i angažujemo ljude u očuvanju životne sredine i da shvate koliko mala promena može imati pozitivan uticaj na sve - kaže Andrić.

IMG-1f5e25ab22922e4cbd56065006b0a4a5-V "Mala promena može imati pozitivan uticaj na sve";foto: S. V. Ista akcija će uskoro biti organizovana u Novom Pazaru, gde će biti posađeno i drveće, a tokom leta biće organizovane i edukativne radionice za mlade o važnosti i potrebi da svako uradi nešto pojedinačno i tako doprinese poboljšanju kvaliteta vazduha.

Akcija sađenja cveća je deo projekta Eco Breath, nastalog sa idejom da se aktiviraju generacije mladih lidera širom Srbije. Projekat se realizuje uz podršku Mladih ambasadora iz Niša i Prismatica iz Čikaga, uz finansijsku podršku Ambasade SAD u Srbiji.

Podsetimo, u kampanji za bolju kontrolu kvaliteta vazduha su i Južne vesti koje imaju svoje merače u svim većim gradovima s namerom "da građane niko ne laže".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Neki Baki

    20:23 // 2. 7. 2023.

    Cool gest ali ima par mana napisali ljudi u kometarima ,ali mladi ambasadori slike za drustvene a radnici sve uradili okopali,zasadili msm ako cete nesto da radite zasucite rukave...ccc

  • Zavejani grad

    10:08 // 1. 7. 2023.

    Kakva farsa....i zbog toga posekli celu vrbu...a ovamo pluća, vazduh..zdrava životna sredina...

  • Tanja

    09:01 // 1. 7. 2023.

    Bravo mladi.
    Divno bi bilo da imamo vise sličnih akcija.
    Akcija čišćenja grada je urgentna. Okruženja oko zgrada u Duvanistu su zatrpana đubretom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: