Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 8. 6. 2023.

Mladi i posao - teško ga nalaze, a još teže dolaze do regulisanog radnog odnosa

posao, kancelarija, rad Mladi teško do zaposlenja, dobre zarade i osamostaljenja; foto: Ljubica Jocić

Mladi do 30 godina teško nalaze posao, a kada ga nađu prođe dosta vremena dok ne dobiju regulisan radni odnos, kažu iz KOMS-a. Svaka peta mlada osoba radi bez ugovora i u potpunosti je nezaštićena, a sve to utiče na njihovo zadovoljstvo poslom jer su retki oni koji zarađuju dovoljno da se osamostale i priušte sebi pristojan život. Nacionalna služba za zapošljavanje sprovodi posebne mere koje su usmerene upravo na mlade, ali programi koje oni nude uglavnom traju godinu dana.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Dule Kadirov

    10:43 // 8. 6. 2023.

    Mnogi rade neprijavljeni jer inpekcije nista ne rade a ako je gazda neki stranacki mocnik moze da ima 90% radnika neprijavljeno i ne izdaje fiskalne i krsi zakon da bi se bogatio i nikom nista. 95% naroda se kaznjava za sve i svasta a 5% povlascenih mogu da rade sta hoce da gaze ljude po ulici i nikom nista

  • Veljko

    12:26 // 8. 6. 2023.

    Omladina a i stariji beze,posla koliko hoces u Ceskoj,Slovackoj,Sloveniji...i to posao a ne motanje kablova za 400e preko agencije i trcanje po SNS autobusima.

  • Ta devojka, sto se 2016 zaposlila u JP je dosla tamo garantovano preko stranke.Drugacije nije moguce.

    12:42 // 8. 6. 2023.

    milioniti put kazem, programi NSZ su besmislica, samo oko popisa im je igralo ulogu da bi se svi na popisu izjasnili da su "u radnom odnosu" i da je nezaposlenost minimalna. Ja sam za ukidanje NSZ!!!! Niko nikada nije dobio posao preko nje niti su nekog zvali. Pumpanje novca u prazno. Doneo bih zakon da je svako u obavezi iskljucivo u NSZ da trazi radnike. Ne preko kojekakvih sajtova!

  • Niš

    14:40 // 8. 6. 2023.

    Tri puta sam menjala posao zato što sam morala i svaki put sam sama našla. Nikada mi NSZ nije našla posao. Oni služe samo za papirologiju.

  • Petar

    15:50 // 8. 6. 2023.

    Nis, je užasan grad, korupcija, stranačka zaposlajvanja, zaposlajvanja preko veze, ne moze posten covek sa znanjem da nadje poso, sve usvemu velika sramota

    • Var tehnolog

      19:00 // 8. 6. 2023.

      Da budemo,precizniji, u komunalnim preduzećima, nema posla ako nisi SNS sektaš i moraš biti, kako kazu- "aktivan"!

  • AKXI

    16:39 // 8. 6. 2023.

    U Nisu je situacija malo reci UZASNA!Pocevsi od privatnih poslodavaca koji su kranje NE korektni sa uslovima probni rad dodjes tri dana da radis naravno za BESPLANO a ja cu da ti kazem dali si ti za to ili nisi i naravno okrenucu vas jedno PEDESET pa cemo da vidimo...Do PP ugovora koji apsolutno NE regulisu nikakvu buducnost U Z A S!!!

  • AKXI

    19:05 // 8. 6. 2023.

    U Nisu je situacija malo reci UZASNA!Pocevsi od poslodavaca koji su kranje NE korektni sa uslovima probni rad dodjes tri dana da radis naravno za BESPLANO a ja cu da ti kazem dali si ti za to ili nisi i naravno okrenucu vas jedno PEDESET pa cemo da vidimo...Do PP ugovora koji apsolutno NE regulisu nikakvu buducnost U Z A S!!!

  • Mika

    00:04 // 9. 6. 2023.

    Mladi??A,sta cemo sa "starijima" od 40-50 godina koji i dalje came na birou i cekaju da im se ponudi adekvatno mesto,pa zatim i budu odabrani na osnovu obrazovanja/diploma/kvalifikacija...???Izlgeda je samo u Nisu i Srbiji biti preko 40-50 godina DUBOKA starost zbog koje niste sposobni da radite.A, da ni ne pocinjem pricu o Kosovarima koji su preplavili Nis i dobili drzavna radna mesta na tacni!

  • Milun Parking SNS

    05:09 // 9. 6. 2023.

    posle svakih izbora mi primamo nove, dokazane radnike. Šta da vam kažem, hvatajte red...

    • Auttrikter

      17:20 // 9. 6. 2023.

      Gladaj si sebe ,gde ces, kad vas poltrone oduva vetar.
      Sa ovakvim selskim nastupima, tesko da ces uspeti da preletis. Taj ,kvazi parking service, tesko da ce postoji!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: