Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 10. 1. 2023.

Mladi iz Donjeg Barbeša pokrenuli selo, za dalje akcije neophodna im je pomoć nadležnih

donji barbeš Entuzijazmom mladih selo oživljava; Foto: Milan Stevanović

Sa ciljem da obnove selo i vrate mlade u Donji Barbeš, meštani sela su oformili zadrugu i organizovali niz akcija kako bi oživeli selo, ali im je za dalje poduhvate neophodna pomoć Opštine i institucija. Sami su obnovili seoski krst, postavili crkveno zvono, uredili park za decu, sportske terene, a planiraju i uređenje infrastrukture u selu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Sindjelic

    11:48 // 10. 1. 2023.

    Svaka cast mladim entuzijastima. Predeo oko Gadzinog Hana je prelep i ima ogroman potencijal za seoski turizam. Njihov problem je problem cele Srbije, nacin uredjenja. Mesna zajednica mora da bude drzava u malom, da covek tu zadovoljava najveci broj potreba. Mesna zajednica mora da ima stalne prihode na mesecnom nivou od zarada zaposlenih sa svoje teritorije, od putarina, od Srbijasume, kucarina..

    • ED

      07:10 // 13. 1. 2023.

      Pa moj suprug seća se vreme kad opština je bila u D. Dušnik a ne u G. Han. Tamo je bila i bolnica, čak i porodilište. Ali posle počeli iz Gornjeg Zaplanja sve da vuču prema Niš. Rezultat se vidi. Prvo treba zabraniti zapošljavanje tih ko ne živi na teritoriji opštine u javni opštinski preduzeća. E, tad će vidimo ko je ko i odakle.

  • Sindjelic

    11:56 // 10. 1. 2023.

    Kraj oko Gadzin Hana je poceo da propada kada su osnovne skole umrezene u jednu a do tad ih je bilo vise a to se sad zeli primeniti na ostale krajeve. Ranije je postojalo vece mesnih zajednica pa su ljudi resavali svoje probleme. Od tih prihoda bi se uredjivala sela, ulice, putevi vodovodi. U s akoj mesnoj kancelariji zaposliti informaticki osposobljeno lice i tu vaditi sva moguca dokumenta.

  • Sindjelic

    12:06 // 10. 1. 2023.

    Daklem kao sto kuca mora dase odrzava tako moraju i sela, mora biti stalnog priliva na racin jer su to njihove pare a ne da zavise od volje stranke na vlasti i necine milostinje. Umesto sto Krkobabic da pojedincu 10 000 evra najcesce onima koji vec imaju bolje je jednom selu napraviti put, vodovod i sl. Drzava mora da se vrati u selo, jedina drzavna ustanova u selu je skola. Ispitati potrebe ljudi

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: