Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:01, 17. 11. 2021.

| Društvo

Mladi iz Konga i Kambodže dolaziće u Niš da studiraju

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
aaaaaaaaa
Delagacija frankofonih ambasadora u Nišu; Foto: M. M. K.

Da će studenti iz Konga, Kambodže i drugih zemalja dolaziti u Niš, rečeno je nakon sastanka ambasadora frankofonih zemalja i predstavnika Grada koji je održan u Nišu. Najavljene su i zajedničke konferencije u Naučno-tehnološkom parku, gostovanje umetnika iz Maroka, kao i bratimljenje Niša i Šarm el Šeika.

Ambasadori iz Egipta, Tunisa, Kambodže, Angole, Gvineje i Konga , odnosno država u kojima je francuski službeni jezik, posetili su Niš i najavili brojne zajedničke projekte. Jedan od njih je i poboljšanje saradnje između univerziteta i dolazak stranih studenata u grad.

Prema rečima gradonačelnice Niša, dogovorena je saradnja sa Kongom i Kambodžom.

Najpre, da vratimo određeni broj stranih studenata u naš grad, ambasadori će imati sastanak i sa rektorom, jer oni imaju interesa da njihovi studenti završavaju studije u Nišu, a sa dalekom Kambodžom da razmenimo turiste i pokažemo šta mi imamo – rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

2 Sastanak sa predstavnicima Grada Niša; Foto: M. M. K. Kako je nakon sastanka saopštio ambasador Egipta Arm Aguvelji, Vlada Srbije odobrila je da se Niš i Šarm el Šeik pobratime.

Ono što me je posebno obradovalo je da je Vlada Srbije dala zeleno svetlo da se Niš i Šarm el Šeik pobratime. Ja čestitam svima na tome – rekao je ambasador Egipta Amr Aguvelji.

Podsetimo, tokom leta u Nišu je boravila delegacija Južnog Sinaja i Egipta, kada su predstavnici potpisali pismo o namerama i saradnji na polju turizma, obrazovanja i zdravstva, a bilo je i predloga da Egipćani urede jedan gradski park.

Tokom boravka u Nišu ambasadori će se sastati i sa predstavnicima Univerziteta i Filozofskog fakulteta kako bi dogovorili koje koristi od međusobne saradnje mogu imati niški studenti, pogotovu oni sa departmana za francuski jezik.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Oblak

    20:33 // 18. 11. 2021.

    Sta li ce pa da nauce od nasih nazovi profesora. To mora da su studenti koji nisu mogli da prodju na drugom univerzitetima pa onda daj sta das.

  • Nislija

    12:12 // 18. 11. 2021.

    dodjite da vidite najveća dostignuća današnjice, trg na koji se sapletes i svetleci AliExpress mos' ( ako bude radeo)

  • kontrolorka

    08:27 // 18. 11. 2021.

    Najbolje kod prof. Guske. A za diplomski tema Tenderi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: