Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:47, 2. 12. 2022.

| Društvo

Mladi iz Vranja od gradonačelnika tražili uređenje Aleksandrovačkog jezera, azil za ulične pse i Omladinski centar

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Omladinci i Milenković
Milenković saglasan sa svim predlozima i obećao da će ispuniti; foto: Udruženje "Aktivisti iz komšiluka"

Kroz nekoliko tema, petnaestoro mladih ljudi iz Vranja iznelo je gradonačelniku probleme omladine u tom gradu i obrazložili mu šta im je i zbog čega potrebno. Između ostalog, od njega su tražili i osnivanje Omladinskog centra, uređenje Aleksandrovačkog jezera i azil za ulične pse.

Dijalog mladih sa gradonačelnikom Vranja održan je u okviru Erasmus plus projekta “Strukturirani dijalog: Vranje čuje mlade”, a osim što su obrazložili svoj položaj u lokalnoj zajednici, predlagali su potencijalna rešanja za probleme sa kojima se susreću.

Kada se razgovaralo o omladinskim prostorima i programima, učesnici dijaloga su tražili osnivanje Omladinskog centra koji bi koristili u slobodno vreme i gde bi organizovali različite sadržaje.

Milenković je na ovu temu istakao da je saglasan sa predlogom i da je u opticaju više lokacija za ovakav prostor. Dogovoreno je da se pripremi detaljan plan za ovu inicijativu i da se u najskorijem roku organizuju sastanci po ovom pitanju - kažu organizatori.

Od gradonačelnika Slobodana Milenkovića tražili su i da se Aleksandrovačko jezero što hitnije uredi, na šta im je gradonačelnik rekao da je projekat za uređenje jezera pred izdavanjem građevinske dozvole i da je početak realizacije veoma blizu.

Učesnici Dijaloga osvrnuli su se i na potrebu za balonom za treniranje tenisa u zimskim mesecima, na šta su predstavnici gradskog veća naveli da se montiranje balona očekuje u narednim mesecima. Jedan od problema koji su mladi istakli jesu i psi lutalice, kao i formiranje azila za njih. Odgovor na ovaj predlog bio je da je u planu otvaranje regionalnog azila za pse u okviru deponije „Meteris“ i da je priprema ovog projekta u toku - kažu organizatori.

Mladi su se požalili i da linijski prevoz nije u skladu sa njihovim potrebama, na šta im je gradonačelnik rekao da do sada nije bilo zahteva za uvođenjem novih linija, ali da je gradsko veće spremno da razmotri sve predloge za promenu ili dopunu postojećih linija.

Tražili su i da se otvori Savetovalište za mlade van Doma zdravlja, gde bi svi koji žele mogli da potraže stručnu pomoć, kao i da se poboljšaju uslovi za zapošljavanje mladih i otvaranje novih fakulteta kako mladi ne bi odlazili iz Vranja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • petar

    02:44 // 5. 12. 2022.

    Ma sve imate samo vam fali azil i jezero. A naprednjaci drpaju li drpaju dok Vranje tone u ambis (zajedno sa Srbijom).

    • M

      09:51 // 9. 12. 2022.

      Da, fali nam, uostalom uredjeno jezero bi koristilo celo Vranje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: