Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 23. 11. 2018.

| Društvo

Mladi lekari dobijaju posao “za stalno” i u niškom Kliničkom centru

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Klinički centar Niš
16 mladih lekara koji su imali najbolji prosek na fakultetu nastaviće da radi u niškom Kliničkom; Foto: JV/V. Milić

Najbolji diplomci medicinskih fakulteta, njih 100, koji su pre nekoliko meseci dobili posao na 6 meseci, uskoro bi trebalo da dobiju ugovore “za stalno”, a kako kažu u niškom Kliničkom centru, 16 mladih lekara nastaviće da radi i u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Najavljeno je i da će još 50 talentovanih lekara uskoro dobiti posao na 6 meseci.

Kao podsticaj u zapošljavanju i unapređenju zdravstva, juna ove godine je država odobrila zapošljavanje 100 mladih lekara, podsećaju iz Kliničkog centra, a reč je o onima koji su imali najbolji prosek i najviše ocene na fakultetima.

Pre samog izbora, od dekanata medicinskih fakulteta u Srbiji, zatražen je spisak studenata koji ispunjavaju gore navedeni uslov, da bi kasnije posebno formirana komisija Vlade RS i na osnovu drugih kriterijuma odlučivala o prijemu mladih lekara, o svakome ponaosob - pojašnjavaju.

U niškom Kliničkom tada je počelo da radi 16 mladih lekara, najboljih diplomaca, dodaju, a oni su dobili ugovor "na određeno" koji traje 6 meseci i uskoro ističe.

Trebalo bi da oni uskoro dobiju ugovore "za stalno" i u niškoj zdravstvenoj ustanovi.

Prema najavama iz vrha državne vlasti, mladi lekari koji su juna počeli da rade širom zemlje, njih 100, po isteku ugovora o radu u trajanju od 6 meseci, trebalo bi da dobiju ugovore na neodređeno vreme, u ustanovama u kojima su već zaposleni - ističu u KC.

Prema saznanjima Uprave KC, kako kažu, država će da odobri i zaposlenje "na određeno" za još 50 mladih lekara u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, a ugovore na 6 meseci ponovo će dobiti najbolji studenti medicinskih fakulteta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dr

    06:53 // 30. 11. 2018.

    Srecno zaposlenje svim mladim lekarima u KC Nis! Sada kada se stvorila mogucnost za to, opet "nekome" to smeta! Samo nema potrebe za cinizmom, prostaklukom koji imaju za cilj da na bilo koji nacin kritikuju ili osporavaju rad uprave KC Nis. Uvek se nadje neka sacica koja nije zadovojna samim sobom pa uvek im je drugi kriv. Ti kompleksi se lece na drugom mestu!Jos jednom SRECNO zaposlenje lekarima!

  • Praksa

    11:35 // 25. 11. 2018.

    Jel' tako i u nasem KC cekaju na hirurgiji pacijenti sa laptopovima i zevajuci u telefone kao "ozbiljni" slucajevi za hirurgiju?

  • Rezija bogova tame

    11:21 // 25. 11. 2018.

    Stecan pocetak zeli cika Zika Nislija dok slusa detinja pitanja i gleda detinje emisije dok zemlja propada.

    • Sesirdzija

      15:20 // 25. 11. 2018.

      Bice da se u nasim klinickim centrima pre svega nacinom lecenja lekari lece strah od smrti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: