Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 28. 5. 2021.

| Društvo

Mladi niški pijanista oslobođen optužbi da je pravio buku zbog vežbanja klavira

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
pijanista
Presuda u korist Aćimovića; foto: FB V. A.

Pijanista Vladimir Aćimović, kome se od prošle godine pred Prekršajnim sudom u Nišu sudilo zato što je vežbanjem klavira uznemirio komšiju, oslobođen je odgovornosti da je bukom remetio javni red i mir stanara, saopštavaju iz Suda. Dokazano je, kako navode, da nije učinio prekršaj za koji se tereti.

Pre više od osam meseci javnost je "uzburkala" vest da je nagrađivanog 18-godišnjeg pijanistu komšija prijavio zbog vežbanja klavira, a zatim policija pokrenula postupak. Na kraju je, posle višemesečnih odlaganja Sud je presudio - njegovo sviranje nije bilo buka koja remeti mir.

Prekršajni sud u Nišu doneo je presudu kojom je oslobodio odgovornosti Vladimira Aćimovića iz Niša zbog sumnje da je dana 16.2.2020. iz svog stana u Nišu svirajući klavir, bukom remetio javni red i mir stanara zgrade Ulici Bulevara Nikole Tesle br. 55, jer nije dokazano da je učinio prekršaj za koji se tereti - navode iz Suda.

Presuda nije pravosnažna, te dodaju da okrivljeni i policija, koja je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, imaju pravo na žalbu Prekršajnom apelacionom sudu u roku od 8 dana.

Inače, slučaj “niškog bučnog klavira” stigao je i do predsednika Vučića i Ministarstava kulture i prosvete kojima je gonjeni pijanista pisao.

Nedavno je mladi pijanista izjavio i da ga ne brine kazna, već odnos prema klasičnoj muzici i kolegama muzičarima jer bi slučaj mogao da se koristi kao presedan protiv onih kojih vežbaju u svom domu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cana

    16:40 // 30. 5. 2021.

    Ako sud tako lako oslobadja one koji prave buku pa bilo klasičnom ili narodnjačkom muzikom teško nama nećemo moći da koristimo osnovna ljudska prava. Ako mali gradi karijeru neka mu ustanove kulture obezbede odgovarajući prostor a ne da uznemirava ju i terorišu gradjane koji imaju pravo na svoj mir u svojoj privatnoj svojini.

    • Mira C

      21:30 // 31. 5. 2021.

      Verovarno bi trebalo da se preseli u tu neku ustanovu koja bi mu obezbedila klavir pošto takvi pijanisti sviraju po 8+ sati dnevno plus idu u školu i prate nastavu. Da je on Vaše dete ne biste tako pisali

    • Verica Milošević

      21:22 // 14. 4. 2022.

      Ima pravo da vežba u vreme kad nije odmor. Malo se kultivišite i edukujte

  • penzionerka

    10:14 // 29. 5. 2021.

    Možda je dečko novi Ivo Pogorelić i treba ga podržati, ali šta ako je u stanu do nas budući Dragoljub Đuričić?

    • Zlobnik

      20:47 // 29. 5. 2021.

      @penzionerka : Ako ga ugledate ... svaka čast !

  • Zlobnik

    10:01 // 29. 5. 2021.

    "Palmi" nisu svirali Mozart i Bethoven na rodjendanu - sigurno da ne bi uznemiravali komšiluk ? Zna "Palma" šta radi !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: