Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:43, 18. 7. 2012.

| Društvo

Mladi organizuju letnje aktivnosti

Autor:Jelena CvetkovićIzvor:Južne vesti
proaktiv

Predstavnici omladinskih organizacija iz Nišavskog okruga, čije će ideje biti realizovane tokom leta, predstavili su svoje projekte u Nišu i najavili njihov početak.

Omladinski projekti zvanično počinju danas, a kako najavljuju organizatori iz Proaktiva tokom leta biće održano oko 250 različitih akcija u Nišavskom okrugu. Cilj okupljanja organizacija je podsticanje razvoja volonterizma i aktivizma kod što većeg broja mladih.

- Ove godine smo u mogućnosti da podržimo više ideja. Nišavski okrug nosi veliku odgovornost da da podršku ovim dobrim projektima koji imaju potencijala - rekao je Ivan Topalović iz organizacije Proaktiv.

Među predlozima mladih uglavnom su teme iz oblati zaštite životne sredine i zdravog života. Planirano je da narednih meseci budu uređena neka školska dvorišta, zasađene nove sadnice, sakupljen električni otpad, kao i da kompjuterske igrice budu zamenjene raznim društvenim igrama.

- Cilj projekta "Pokreni se-promeni se", koji realizujemo, jeste da promoviše zdrave stilove života kroz razne tribine, plesove, crtanje grafita i druge umetničke forme - objasnio je Antonio Đorđević iz organizacije "Art & youth".

Jedna od zanimljivijih ideja posvećena je i organizovanju izložbe povodom ponovnog ulaska Radničkog u Superligu posle 9 godina i obeležavanje 30 godina od igranja u polufinalu Kupa UEFA.

proaktiv

"Eko soba", jedan od niških projekata, proglašen je prošle godine za najbolji omladinski projekat u Srbiji.

- Nadamo se da će i ove godine neka od organizacija zaslužiti nagradu. Proaktiv je uvek tu da jača mlade lidere i da podrži dobre i zdrave ideje - dodao je Topalović.

Najveći broj omladinskih inicijativa, koje su u ovom ciklusu podržane, je iz Niša, ali tu su i organizacije iz Aleksinca, Ražnja, Svrljiga i Čukljenika.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: