Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 8. 3. 2021.

| Društvo

Mladi specijalizant iz KC Niš preminuo od kovida u 32. godini

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Klinički centar Niš
Mladi lekar iz KC Niš izgubio bitku sa koronom; foto: JV

Da je od posledica korona virusa u 32. godini života preminuo specijalizant interne medicine iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Boban Rajković, objavio je Sindikat lekara i farmaceuta. Iz UKC Niš su saopštili da se od januara lečio od veoma teške bolesti jetre, a u februaru je utvrđeno i da je pozitivan na koronu, ali njegovo lečenje u kovid bolnici u Batajnici nažalost nije bilo uspešno.

UKC Niš u saopštenju navodi da su sa velikom tugom, nevericom i žaljenjem primili vest da je njihov mladi kolega, doktor Boban Rajković, preminuo u kovid bolnici u Batajnici.

Kažu da je zaposlen kao jedan od najboljih studenata, a radio je i u crvenoj kovid zoni i u matičnoj klinici.

Naš mladi kolega je primljen u UKC Niš kao jedan od najboljih diplomaca Medicinskog fakulteta u Nišu i započeo je sa radom na Klinici za gastroenterologiju i hepatologiju pre 2 godine. U aprilu i maju prošle godine je bio ukljčen u lečenje kovid pacijenata nakon čega je nastavio rad na matičnoj klinici i nije imao dalji kontakt sa kovid pozitivnim pacijentima - navode.

Međutim, njemu je krajem decembra prošle godine dijagnostikovana akutna i veoma teška bolest jetre, pa je početkom januara upućen na dalje lečenje i dijagnostiku u UKC Srbije.

Njegove kolege su bile stalno u kontaktu sa njim. Sredinom februara je utvrđeno da je pozitivan na virus Kovid 19 nakon čega je prebačen u Kovid bolnicu u Batajnici, gde je i preminuo pre dva dana. Izgubili smo vrednog i perspektivnog mladog doktora i saučestvujemo u bolu njegove porodice - zaključuju u saopštenju.

Podsetimo, poslednjih nekoliko meseci sve je više preminulih od kovida među zdravstvenim radnicima, a Sindikat lekara i farmaceuta Srbije je zato nedavno održao skup ispred Vlade Srbije, u kome je glavni zahtev bio da se utvrdi odgovornost za to.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran Mitrovic

    22:19 // 8. 3. 2021.

    I zasto ne objavljete koliko je njih prezivelo bez ikakvih posledica, i zasto bespotrebno dizete paniku u narodu.

    Verovatno zato sto su ovo narucene vesti da bi se panika dizala, kako je danas umro jedan od korone, a ne objavljuju se optimisticne vesti kako je danas njih 2500 hiljade izleceno od korone živo i zdravo.

    Ne razumem potrebu medija da plasira paniku tamo gde je apsolutno nepotreb

    • Ja

      06:54 // 9. 3. 2021.

      Gospodine ugasio se jedan mladi život, urazumite se.

  • BATA

    13:24 // 8. 3. 2021.

    Uporno sprovodjenje testiranja i dokazivanja covida.Kada ce se ukinuti testiranje,pa vec svi znaju da PRC nije dijagnosticki test.UKIDANJEM TESTOVA LECENJE BI POSTALO NORMALNO.Ukinite protokole SZO.I NIKAKO DA NAPRAVITE IZVESTAJ KOLIKO SE VAKCINISANI I REVAKCINISANI RAZBOLJEVAJU.Baratate sa slicnim brojevima.
    Naravno tuzno je sto se jedan mlad zivot ugasio ali nikako da ukljucite hidroksihlorokin

    • Tata

      16:04 // 8. 3. 2021.

      Najgori i najopasniji su oni koji misle da nešto znaju. PCR je najbolji test koji trenutno postoji. Ukidanjem PCR bolest bi se još više širila. Od potpuno vakcinisanih (2 nedelje posle druge doze) NIKO se nije razboleo u Srbiji. Razboleli su se oni sto su proslavljali vakcinaciju u kafani. Ima 4000 obolelih u Srbiji jer ne želimo da prihvatimo realnost.

  • Ivan

    13:12 // 8. 3. 2021.

    Koja budala tura narod sas teška obolenja da rabote po crvene zone i Covid bolnice?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: