Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:25, 13. 6. 2017.

| Društvo

Mladi umetnici prikupljaju novac za EKG aparat

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Slika
Prodaju slike za pomoć Dečijem odeljenju; Foto: Fejsbuk Rotaract Club of Niš - University

Humanitarna izložba slika za kupovinu EKG-a za dečje odeljenje Doma zdravlja, biće održana u nedelju 18. juna u 18 sati, u kafiću “Dvorište” na Paliluli. Građani će moći da pomognu boljem lečenju niških mališana, kupovinom slika mladih umetnika ili davanjem dobrovoljnog priloga.

Mladi niški slikari Jelena Marković, Katarina Baćević, Stefanija Spasić, Miljana Vučković, Luka Vidosavljević, Ivana Milijić, Stefan Pejčić i škola crtanja “Da Vinči” svojim kreativnim radom pomažu onima kojima je to najpotrebnije i pozivaju građane da im se pridruže u plemenitoj akciji pomoći najmlađim sugrađanima.

Svaki od koraka projekta imao je za jednako važan cilj i promociju i afirmaciju rada mladih ljudi koji, kroz pozorišnu umetnost, bavljenje plesom, likovnu umetnost i spremnost da učestvuju u humanitarnim aktivnostima - navode organizatori.

Izložba ,,Umetnost u dvorištu” finale je projekta ''Tri koraka urbane kulture''  koji je otpočeo humanitarnom predstavom ''Dva sveta'' koju su, 31. marta u Pozorištu lutaka u Nišu, odigrali „Glumci sa dijagnozom“, studenti Medicinskog fakulteta u Nišu. Drugi korak je bio humanitarni plesni performans, održan 16. maja u Oficirskom domu.

Rotarakt klub Niš – Univerzitet, organizator izložbe,  najmlađi je Rotarakt klub u Nišu i jedini Univerzitetski klub u Distriktu 2483 (Srbija i Crna Gora). Članovi kluba su studenti Univerziteta u Nišu koji iza sebe imaju dosta uspešno sprovedenih humanitarnih akcija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • boki

    13:07 // 13. 6. 2017.

    Humanitarna izlozba za kupovinu EKG aparata a u Beogradu se baci 1,8 miliona evra na kiceraj i nevidjenu glupost i nikome nista, gradjani cute a vlast nastavlja sa rasipanjem nasih para. Koliko bi se EKG aparata za tu sumu moglo kupiti kojima bi se opremile mnoge zdravstvene ustanove i ne samo to, svi treba da stave prst na celo i duboko se zamisle !

  • prof dr CVETKO prvi

    11:32 // 13. 6. 2017.

    "Gradske strukture" Niša bi mogle da se uključe u ovu dobrotvornu akciju "svojim radovima" ! Za njih otvoriti "likovnom radionicu" , odsek krečenje te i neka počnu da "slikaju" ... i onako ne znaju šta će sa sobom i slobodnim vremenom - u toku "radnog vremena" !
    Ipak , njihov "prvi korak" /sam, sam,sam.../ bi trebala biti kupovina - da se "obgroze" a posle kupovine 10-ak slika - da odustanu !

  • Mocking Dzej Ramanadovski

    10:23 // 13. 6. 2017.

    Distrikt 2483, zahvaljuje organizatorima izložbe, Rotarakt klub u Nišu – Univerzitet.

    Let the Games Begin! And May the Odds Be Ever in your Favor!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: