Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 15. 5. 2019.

| Društvo

Mladiću iz Leskovca potreban novac za lečenje u Turskoj

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
milan milošević
Akciji se priključili brojni Leskovčani i ustanove kulture, foto: Fondacija "Budi human"

Kako bi nastavio lečenje karcinoma jednjaka u privatnoj klinici u Turskoj, Milanu Miloševiću iz Leskovca potreban je novac. Oni koji žele da pomognu, to mogu uraditi slanjem poruke ili uplatom na namenski račun.

Ovaj 28-godišnjak se već godinu dana bori sa ovom opakom bolešću, kažu u fondaciji Budi human, a pošto su iscrpljene sve mogućnosti lečenja u Srbiji, Milanu je potreban novac kako bi sa terapijom nastavio u Turskoj.

Milan boluje od adenokarcinoma jednjaka, sa metastazama na jetri i plućima. Ne zna se kada se ova zloćudna bolest razvila u Milanovom telu, a on nije imao nikakve simptome koji bi omogućili rano otkrivanje. Bolest se progresivno razvila i lečenje je potrebno nastaviti na klinici u Turskoj - kažu u Fondaciji Budi human.

Oni koji žele mogu pomoći slanjem SMS poruke sa sadržajem 648, na broj 3030. Opcije za pomoć su još i uplate putem linka e-doniraj, kao i na dinarski i devizni račun.


Akciji se pridružili građani i ustanove

Kako bi što pre prikupili novac za lečenje svog sugrađanina, Leskovčani su širom grada postavili “punktove”. Humanitarnoj akciji pridružili su se i Narodno pozorište, Leskovački kulturni centar i Narodna biblioteka “Radoje Domanović”.

Glumci amateri izvešće predstavu Revizor u nedelju, 19. maja od 12 sati u Leskovačkom kulturnom centru, a cena ulaznice biće 200 dinara.

Ansambl Narodnog pozorišta će u utorak, 21. maja od 20 sati igrati predstavu Svici, a karta će koštati 300 dinara.

Sav prikupljen novac od prodaje ulaznica biće doniran za Milanovo lečenje. Dođite u što većem broju kako bismo pomogli našem sugrađaninu - kažu oni.

Humanitarni koncert organizovaće 16. maja od 18 sati Narodna biblioteka “Radoje Domanović”, te pozivaju Leskovčane da dođu i daju prilog za Milanovo lečenje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: