Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:27, 27. 8. 2021.

| Društvo

Mnoge ulice i kuće u Nišu juče zbog kiše bile pod vodom, građani od nadležnih traže trajno rešenje

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti

Mnoge ulice i kuće u Nišu zbog kiše bile pod vodom

Pljusak praćen grmljavinom koji je juče popodne pogodio Niš poplavio je ulice i dvorišta, ali i neka domaćinstva i naneo štetu mnogim građanima. Neki od njih kažu da im svaka jača kiša napravi haos i pozivaju nadležne da konačno reše problem sa kanalizacijom. Iz JKP Naissus tvrde da su juče svi kolektori funkcionisali i da nije bilo većih problema koje nisu uspeli da reše.

Grad ovog puta nije padao, pa nije bilo naprslih i polomljenih prozora na automobilima, ali bilo je poplavljenih kuća i podruma, kao i vozila zaglavljenih u rekama koje su tekle niškim ulicama.

nevreme I kod "Delte" ulicama tekle reke; foto: čitalacOsim Zetske, koja je posle skoro svakog pljuska poplavljena, čitaoci javljaju da je kritično bilo u Ulici Vojvode Gojka, Svetolika Rankovića, Blagoja Parovića, Justina Popovića, kao i u Knjaževačkoj, Vrbaskoj, Nišavskoj, Aleksinačkoj i drugim ulicama.

U Čalijama je nekoliko podruma bilo pod vodom, javljaju čitaoci, dok su u Durlanu mnoge kuće bile poplavljene.

Kod nas u Durlanu u kućama voda od pola metra. Baš me zanima ko će da plati štetu - žali se jedan građanin.

Kritično je bilo i u Ulici Svetolika Rankovića, a stanovnici ukazuju na to da je ovde potpuno nebezbedno kad padne kiša, iako je asfalt nedavno obnovljen.

Asfalt nema ni 40 dana, a već ga prežalismo. Samo da znate da u Svetolika Rankovića ima nekoliko ulegnuća od kiše. Sledeća kiša, ne daj Bože, ima nekog da proguta tamo, a rađena je baš skoro - neki su od komentara.

nevreme Građani apeluju na nadležne da trajno reše problem; foto: čitalacNišlije šalju snimke i fotografije iz Vrbaske i Ulice Vojvode Gojka i ističu da im nadležni već godinama obećavaju novu atmosfersku kanalizaciju, ali da oni prilikom svakog jačeg pljuska imaju isti problem.

Sinoć je bila poplava u Vrbaskoj i raskrsnici sa Ulicom Vojvode Gojka. To je ona ulica što nam već godinama obećavaju izradu nove atmosferske kanalizacije, da će početi sa radovima i da su sredstva obezbeđena. Ništa do sada nije pipnuto. Od svake jake kiše Vrbaska je poplavljena zbog izlivanja vode iz kanalizacije Južnog kolektora, koji nije u stanju da primi svu vodu - navodi čitalac.

Građani kažu da kod Doma zdravlja nisu mogli da pređu ulicu jer je na njoj bilo talasa, a šaljivo pitaju i da li se kod “Delte” pravi akva-park.

nevreme Iz Vodovoda kažu da su svi funkcionalni slivnici prohodni; foto: printscreen/čitalacNišavsku ulicu kod auto-pijace nazivaju “novom Zetskom” jer je i kod ovdašnjeg podvožnjaka juče bilo potpuno poplavljeno.

Na Somborskom bulevaru potoci išli, a pored auto-pijace parkirana kola bila su do pola u vodi. Do Tvrđave smo vozili po trotoaru jer nije moglo ulicom - objašnjava Nišlija.

Da grad nema razvijenu infrastrukturu i da kanalizacija nije prilagođena gustini naseljenosti najčešće su zamerke koje građani upućuju nadležnima.

Iz Vodovoda kažu da su juče svi kolektori funckionisali, ali da se voda zadržala na kolovozu u pojedinim delovima grada zbog velike količine kiše koja je pala. Ističu da nije bilo većih problema koje nisu uspeli da reše.

Sa prestankom padavina došlo je do oticanja vode ka kanalizacionoj mreži. Svi ulični slivnici bili su prohodni. Govorimo o onim slivnicima koji su funkcionalni. Postoje i nefunkcionalni, a za njih je zadužena Direkcija za izgradnju grada, a ne Naissus - navode iz ovog preduzeća.

Podsetimo, prema podacima iz Meteorološke stanice, juče je za sat i po, koliko je trajao najjači pljusak, palo oko 35,8 litara kiše po metru kvadratnom, a meteorolozi su i za večeras, kao i za subotu popodne najavili kratke pljuskove.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoro

    17:28 // 29. 8. 2021.

    Brzo je ovaj narod zaboravio i niko vise ni ne pominje jednu jako bitnu cinjenicu a to je da se nekako sasvim slucajno vreme promenilo na gore bas otkad su postavljene Harp antene sirom Srbije. Setite se malo kada su pocele ucestale promene vremena i sav onaj grad koji po nekom pravilu bas od tada pada samo u zapadnoj Srbiji i svake godine smlati malinjake,kao i ove preobilne kise. Povežite malo.

  • kamenko

    21:35 // 27. 8. 2021.

    Ulica Svetolika Rankovića više ne postoji. Ova kiša je isprala sve laži i prevare kriminalaca iz Pukovca.
    Samo gradonačelnica i dalje veruje ovim lopinama i dodeljuje im nove poslove bez tendera a inspekcija mudro ćuti i prima platu.

  • Jovica

    21:06 // 27. 8. 2021.

    Nikad se odgovorni o nisu nije vodilo racounaa o bilo cemu pa sta ocekivatii da je sve bez plana I nadzora

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: