Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:40, 27. 5. 2021.

Mnoge zgrade u Nišu nemaju protivpožarne stepenice, a jedina ventilacija vrata i prozori

pozar-nikole-pasica-foto-tr Ostali bez doma za nekoliko sati; foto: JV/T. R.

Koliko su zgrade u Nišu bezbedne od požara i ko to proverava, pitanje je koje se nameće posle više požara koji su se dogodili poslednjih meseci. Stanari kojima je nedavno izgoreo stan u ulici Nikole Pašića kažu da su jedva izvukli žive glave i da su spasavani sa terase jer protivpožarnih stepenica nema. Zgrade su, kažu stručnjaci, pravljene od lako zapaljivog materijala i instalacije su loše, dok upravnici zgrada kažu da su u mnogim zgradama otvaranje vrata i prozora jedina moguća ventilacija.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • GORNJOMATEJEVAČKA 110 i 112

    12:49 // 27. 5. 2021.

    Ove zgrade nisu stare a nemaju hidrante,hidrantsku mrežu,PP aparate,PP stepenište.A ipak ih je neko pregledao i omogućio da naknadno dobiju i odobrenje za gradnju i upotrebnu dozvolu (legalizacija). Sve su nebezbedne i za njihovu bezbednost, jasno piše, ne garantuje R. Srbija. Legalizacija je zloupotrebljavana od mnogih. Ko kontroliše rad Komisije za prijem-NIKO. Aparate smo sami kupili.Bar nešto

  • ???

    12:34 // 27. 5. 2021.

    Zgrade nemaju protivpozarne aparate, a nijedan hidrant nije u funkciji. Inspekcija neka naredi stanarima da su u obavezi da to rese.

  • 50+

    14:08 // 27. 5. 2021.

    Niške zgrade su 80% stare 50 i više godina. Instalacije su ogromna opasnost. Kako će prosečan Nišlija doći do novog stana? Kupovinom za 830 evra po metru?! Ne u bližoj budućnosti, nažalost. napreDNO politikanti

  • Много просто

    13:09 // 27. 5. 2021.

    За свакојаку безбедност приватне имовине на првом месту одговорни су власници те имовине. Често се заборавља она народна: Ко се чува и Бог га чува. Нема више социјализма, солидарности и све је наше. О беубедности заједничке имовине сви станари су задужени да брину и имају одговорност. Не може све држава! А, када се држава евентуално репресивно појави, онда сви против државе. Много смо чудан народ

    • Milena Stankovic

      19:35 // 27. 5. 2021.

      Drzava, tj. njeni organi (inspekcija) duzni su da se ukljuce onda kada je javni interes ugrozen tj. kada postoji opasnost po zivot, zdravlje...kao sto u Nikole Pasica postoji opasnost od urusavanja, a stanari ne preduzmu nuzne radnje u pogledu zajednickih delova jer ne mogu da obezbede sredstva tako brzo ili nikako.
      Razlozi: uruseni 1) sistem domacih banaka i 2) stambeni fond za odrzivi razvoj.

  • Dejan

    17:24 // 27. 5. 2021.

    Sta gradske vezire briga za to...
    Zidaju se planete, supersonicne staze za bicikle, 7G parkovi, pevajuce kruzne fontane, kosmodromi u bulgarian mali tj. Bulevaru Nemanjica.

  • Milan

    14:05 // 27. 5. 2021.

    Ni nove zgrade(ALEKSANDRIJA) nemaju pristup protiv pozarnim stepenicama(izmet i gnezdo golubova).
    Ni PP aparat ni creva koja su sklonjenja od moguce kradje, cak i od studenata(koji prave zurke i nestasluke).

  • Dragan,Niš

    15:59 // 27. 5. 2021.

    Kvart tzv kineska cetvrt u Dragiše Cvetkovića 17,19,21,23,31 je očigledan primer gde je sve urađeno protiv svih postojećih propisa.Četiri zgrade su bile četvorospratnice,nadograđene su sa po još jednim spratom i potkrovljem.Bez lifta ,za sitnu paru stanari su dali saglasnost,a od para za uređenje zemljišta od investitora nije urađeno ništa .U slučaju požara ni jedno vatrogasno vozilo ne može prići

  • Stanko

    16:30 // 27. 5. 2021.

    A ko je odgovoran za lokale koje su stanari otvorili u pregradjenim ulazima zgrada i na taj nacin suzili minimalnu sirinu izlaza u slucaju pozara? Ko je od nadleznih izdavao dozvole za to i direktno ugrozio ljudske zivote?

    • dack

      16:08 // 28. 5. 2021.

      Ko će rešiti problem onih koji se bahate i parkiraju na trotoarima, prolazim pored zgrada zarad parkiranja auta pod prozor svoga stana.

  • хорор зграда

    13:08 // 27. 5. 2021.

    Ова наша у Вождовој 53 нема ништа: противпожарни,хидрант,степенице,заједничко светло,председника... Молимо општину да нам уведе принудну управу.

  • Milan

    15:20 // 27. 5. 2021.

    Nažalost ni kod novih zgrada nije bolja situacija. Eto u mojoj zgradi 9 godina stara nema ništa. Ako se zakon nije promenilo onda u momentu kada se stanari usele i bude oformljena skupština stanara /automacki posle određenog procenta/ onda odgovornost ppz prelazi sa investitora na stanare. Najčešće jedan kasni ljudima se žuri i tako se usele u zgradi bez ičega. Posle svađa ko treba da plati iništa

    • Gaga

      17:31 // 27. 5. 2021.

      U kojoj ulici Vam se nalazi zgrada?

  • Nišlija

    02:32 // 28. 5. 2021.

    moja zgrada ih ima ali su vrata zakljucana i stavljen katanac. par stanara ima kljuc, ja nemam. zamislite u tom trenutku treba otkljucati katanac

  • VIOLETA

    15:24 // 27. 5. 2021.

    I U BGD RETKO KOJA VISOKA ZGRADA IMA PROTIVPOZARNE STEPENICE
    JA STALNO PISEM JAVNO DA BI TREBALO NATERATI STANARE DA UGRADE SENZORE ZA POZARE, MNOGO ZIVOTA BI BILO SPASENO.
    LOKALNE SAMOUPRAVE TREBA TO DA INICIRAJU I MALO POMGNU, LJUDI BI ONDA ULOZILI U SVOJU SIGURNOST.

    • Smuk

      17:47 // 27. 5. 2021.

      @VIOLETA : Pametno ste napisali ali...
      Kada bi to neko drugi uradio i o svom trošku - svi bi se složili i bili bi oduševljeni. Zaboravlja naš narod, zaboravlja..."Ko se čuva i Bog ga čuva"!

  • Dack

    07:50 // 28. 5. 2021.

    Neko nadležan mora zgradu po zgradu da proveri :hidrantsku mreže, pp aparate i pp stepenice. Ne kompletno, a stepenice uglavnom zakrčene

  • Bespomoćni ljudi

    23:12 // 27. 5. 2021.

    A šta je godinama radela Inspekcija u gradu posebno Gradjevinska kao i bivši Sekretarijat koji je izdavao dozvole za gradnju objekata koji ne ispunjavaju uslove, ljude ne možemo kriviti oni nisu učili da budu inspektori i kontrolori postupaka POSLUSNICI IZ GRADJEVINSKE I NJIHOVA SEFICA koja je postala Načelnica i sada traži produžetak rada čak i posle stečenih uslova za penziju gde ste bili do sad

  • Malena

    08:13 // 30. 5. 2021.

    A i ti upravnici zgrada na celu sa Dux Domusom i Slobodanom ne cine nista da bi stanarima bilo bolje.Samo dizu cene odrzavanja a usluga nula !?

  • N1SK1

    08:10 // 30. 5. 2021.

    Vagresova zgrada u Studenickoj 58 Ž ima protivpozarno stepeniste koje je zakljucano, a sajla za spustanje zadnjeg nivoa ne radi. Znaci dole je cep !?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: