Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:13, 29. 1. 2013.

| Društvo

Mnogo posla za novog načelnika policije

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
e
Eksplozija bombe kod Durlanske pijace

Izjava prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da je u Nišu formiran novi narko klan, da je situacija sve opasnija i njegov komentar da je pitanje načelnika Policijske uprave tema kojom bi trebalo da se pozabavi Ivica Dačić kao ministar unutrašnjih poslova, izazvali su brojne reakcije.

Zamenik šefa gradskog štaba za vanredne situacije Žarko Ranković kaže da nema informaciju da je u Nišu formiran novi narko klan.

-Činjenica je da je Niš geografski na tromeđi gde sigurno prolazi droga i sa Bliskog istoka ide ka zapadu, ali bilo je i puno akcija u kojima je ona otkrivena - kaže Ranković.

U Nišu, prema ranije iznetim podacima policije, postoje tri grupe koje se bave ilegalnom trgovinom narkotika, ali i takozvani “biznismeni” koji sa drogom rade u inostranstvu, a u Nišu troše novac i ulažu u nekretnine, firme i ugostiteljske objekte.

Ne zna se na koji je od ovih klanova Vučić mislio, ili se prema njegovim podacima, pojavio novi, četvrti.

Ranković objašnjava da je prema statistici, opšta stopa kriminaliteta 2012. bila za 13 odsto manja nego 2011, a da su u opadanju i najteža krivična. Ipak, 2012. se dogodilo jedno ubistvo više nego prethodne godine, ali su počinioci svih ubistava procesuirani, tvrdi Ranković.

Međutim, odbornička grupa Niška priča smatra da je potrebno što pre održati vanrednu sednicu Skupštine grada, a njihov član Predrag Jelenković, komentariše Vučićevu izjavu o narko klanu rečima “on verovatno ima bolje informacije od nas Nišlija” i dodaje:

- Ako je to tačno ne vidim zašto ne bi Srpska napredna stranka podržala našu inicijativu za sazivanje vanredne sednice - kaže Jelenković.

Bivši gradonačelnikm Niša Miloš Simonović smatra da skorašnji incidenti signaliziraju da je bezbednost dovedena u pitanje i kaže kako je u prethodnom sazivu Vlade više puta urgirao kod Ivice Dačića da se postavi načelnik Policijske uprave.

- Očito da iza svega stoji neka druga pozadina i to ne važi samo za Niš, već i za Novi Sad, a odgovornost je na Ministarstvu. Sam ministar je više puta obećavao da će načelnik biti postavljen “svakog trenutka”, ali to se nažalost nije desilo tako da je Vučićeva izjava verovatno donekle usmerena ka odgovornosti ministra Dačića  - rekao je Simonović.

Mnogi upravo u odnosu Vučić - Dačić vide i povod za to što je posle godina čekanja, načelnik Policijske uprave stigao, takoreći, preko noći. Saglasnost oko imenovanja nije postojala godinama.

- Siguran sam da postoje drugačijh razlozi od onih koji su često mogli da se čuju u javnosti. Svaki kandidat za načelnika bio je na neki način kriminalizovan - kaže Simonović.

Javnost u Nišu bila je uznemirena posle postavljanja bombe u Knjaževačkoj ulici, kada je u svom automobilu nastradao tridesettrogodišnji Đorđe Stojanović . Surovost ovog čina, gde su veće žrtve izbegnute samo zato što se sve odigralo u nedelju ujutru, kada nema gužve u jednoj od najprometnijih ulica u gradu, šokirala je očevice, a političare podstakla da u Niš pošalju novog načelnika, koji bi trebalo da pokuša da zavede red.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NINA

    12:08 // 31. 1. 2013.

    Proklete pare, unistise ovolike zivote!

  • Petar Hristov

    09:53 // 30. 1. 2013.

    U Nisu su glavni politicari lekari,molim vas svako nek radi ono za sta se skolovao,jer nemoze se voditi grad a da se ne osluskuje glas naroda,Zasto sluzi Zavod za zaposljavanje kad ga niko ne koristi,U prosveti se zaposljavanje u 95 posto vrsi preko privatnih veza a onda sve podvodi pod zakon i pravda,Strasna diskriminacija,ogorcen sam jer 10 god.cekam na posao,a zaposljavaju se tatini sinovi koji samo sto zavrse faks i to preko veze i za pare i to javno,a politicari kazu sto ne prijavite,ha haha,a kome.

  • Petar Hristov

    09:44 // 30. 1. 2013.

    Nis,grad mita i korupcije u zaposljavanju i diskriminacija na najvisem nivou,vlast katastrofalna,stari socijalisti i Ilic prevazidjeni u svakom pogledu,a policija-katastrofa,eto to je Nis.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: