Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:13, 10. 5. 2024.

| Društvo

Modna revija modela koje su šili učenici Tehničke škole u Prokuplju

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
kabinet tekstilni
Tehnička škola opremila kabinet savremenim mašinama; Foto: B. M.

Učenički radovi i unikatni modeli koji su nastali tokom godine u radionici Tehničke škole “15. maj” u Prokuplju, biće izloženi na modnoj reviji koja se organizuje u Galeriji "Boža Ilić" u ponedeljak od 19 sati. Radove se osmislili i uradili učenici četvrtog razreda Tehničke škole iz smera tehničari modelari odeće.

Biljana Milenković, direktorka škole kaže da se radi o modelima koji su đaci sami osmislili i uradili uz pomoć nastavnog osoblja u kabinetu škole, koji je potpuno opremljen najsavremenijim šivaćim mašinama i ostalim predmetima koji su neophpdni za izvođenje praktične nastave. kabinet Svake godine veliko interesovanje za modelare; Foto: B. M.

Radi se o ukupno 12 modela koji će zaisteresovanim građanima predstaviti naši učenici, a koje su sami skrojili i sašili. Smatramo da se organizacijom završne modne revije ne samo promoviše rad naše škole, već se i učenici dodatno motivišu da tokom godine osmisle i urade što kvalitetniji i unikatniji model. Očekujemo veliko interesovanje ne samo đaka već i zainteresovanih Prokupčana koji se bave modom i žele da vide kreativne radove - kaže Milenković.

Dodaje da je smer Tehiničar modelar odeće otvoren pre četiri godine i da je veliko interesovanje za taj smer, ali i da svi učenici u Tehničkoj školi imaju sve uslove za uspešno savladavanje praktičnog i teoretskog dela nastave na svim smerovima. kabinet tekstilni Učenici sami osmišljuju i šiju modele tokom školovanja; Foto: B. M.

Prokupačka srednja škola pored modelare, ima još četvorogodišnje škole na smerovima Tehničar za kompjutersko upravljanje na CNC mašinama, Mašinski tehničar motornih vozila, Elektrotehničar računara, kao i trogodišnje školovanje za smerove Serviser na termičkim i rashladnim uređajima, Električar i Vozač motornih vozila.

Tehnička škola “15. maj” u Prokuplju ima oko 550 đaka, ove godine planiran je upis 180 đaka na svim smerovima, a za dva smera Tehničar za kompjutersko upravljanje na CNC mašinama i Električar radi se po modelu dualnog sistema obrazovanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Njima ne treba sreća, treba im pobeda.

Nišlija čitalac

Tekst: Ni treća nije bila sreća - niški Radnički u Novom Pazaru odlučuje o baražu

Pronađite nas na: