Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:27, 5. 3. 2019.

Moguća spajanja škola uznemirila roditelje, nadležni tvrde da deca neće putovati

skola Roditelji se plaše da seoske škole ne ostanu prazne; foto: A. K.

Da se osnovne škole iz Trupala i Vrtišta pripoje onoj u Medoševcu, kao i da se spoje škola iz Miljkovca i Donje Trnave, kažu roditelji đaka iz ovih niških sela, nije dobro rešenje i žele bolje. Iz niške Školske uprave poručuju da će i u slučajevima pripajanja škola, deca ići u istu zgradu kao i do sada, odnosno da neće biti bukvalnog gašenja škola, te da nema razloga za brigu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Džimi Karter

    20:31 // 5. 3. 2019.

    Najbolje rešenje je ugasiti sve osnovne škole u Nišu i okolini a ko hoće da se školuje može da ide samo u Beograd ali ostaviti školsku upravu bez učenika!!!

  • Bunariste

    18:32 // 5. 3. 2019.

    Od Matejevca do Nisa ima 6km vazduzne linije. Ko ce da bude u Skolskom odboru da zastupa seosku decu i seoske probleme u Matejevcu. Ocigledno niko. Po papir i toner da idemo u Nis, ako nam uopste gradski direktor nesto da. Kada deci i nastavnicima nesto zatreba, treba da idemo do Cegra. Opet unistavamo mogucnost povratka na selo.

    • Lj

      20:38 // 5. 3. 2019.

      Povratak u selo, HA, HA ,HA. od toga nema nista ako nije u pitanju ekonomski interes. Ovi stariji se secaju serije (koja nije zavrsena) C
      ardak ni na nebu ni na zemlji.
      Godinama (preko 35 i vise) prica se selo odrzavaju skole, a selo KOPNI I KOPNI, a skole ostaju. PET UCENIKA i za njih 13 nastavnika. Gde toga ima? U Kuvajtu, u Finskoj u Norveskoj?
      Obezbediti za ucenike skolski autobus i OK.

  • Mara

    20:32 // 5. 3. 2019.

    Iživljavanje. Kad su počeli i škole da gase ugasite sve jedno po jedno.Sramota

    • Nenad

      21:15 // 5. 3. 2019.

      More Maro ugasise oni i Srbiju a kamoli skole.Sta ce to nama,nedao bog da se slucajno iskoluje neko pametno dete sa sela,pa ko ce onda da radi u Leoni,Juru ,Imi,Beneton,naravno samo radnicka i seljacka deca a njihova ce sa kupljenim diplomama privatnih fakulteta da prodaju muda za bubrege opstinu ilu nekom javnom preduzecu.

    • D

      23:14 // 5. 3. 2019.

      Hrvati od 2000. imaju princip jedna opstina jedna osnovna skola jedna srednja skola. Skole mogu imati isturena odeljenja.
      MMF odavno trazi racionalizaciju mreza SKOLA.
      Imate skole sa 20 ucenika u 8 razreda. sekretara, direktora, PEPSI sluzbu.
      gde to ima?

  • ne volim sns

    16:31 // 5. 3. 2019.

    Gospodo roditelji,pripadam generaciji cija skola je spojena sa jos dve i mi djaci nista nismo bili osteceni.Za nas je sve ostalo isto.Radi se o smanjenju administracije,direktorima...Sve ce to biti u jednoj skoli,pretpostavljam u onoj sa najvise ucenika.Govorim iz iskustva i NE PLASITE SE.Nije ovo nista novo,radilo se to i pre 40 godina.Nema dece,to je problem.

  • LJUBISA

    18:45 // 5. 3. 2019.

    Za sve je kriva Prosvetana inspekcija jer nije HTELA da radi svoj posao, da natera skole da postuju PRAVILNIK koji je nastao pre Uredbe Vlade Srbije.
    Tamo leo pise da mogu biti dva odeljenja u RAZREDU ako ima vise od 30 ucenika po razredu. TO VAZI za PRVNO LICE, a ne za istureno odeljenje. U Pravilniku stoji skola koja ima ispod 16 odeljenja NE MOZE BITI PRAVNO LICE. Sve ostalo je LAZ i NEZAKONJE

  • Sretko stankovic

    22:53 // 5. 3. 2019.

    Poštovani a gde ćemo mi sekretari škola? Na ulicu ? Pa mogu da nas smeste u opštini ili drugim organima kao tehnološke viškove ali to zakon nije predvideo. Velika sramota ostaviti ogroman broj porodica bez para da trpe i gladuju. Strašno šta se radi.

  • Проф.

    12:52 // 6. 3. 2019.

    Само је Школска управа у Нишу (читај Биро за запошљавање) вишак, ниједна школа није.

  • Dragan

    15:48 // 6. 3. 2019.

    Država štedi na prosveti, zdravstvu, polako ali sigurno nestajemo.

  • Naissus

    09:18 // 6. 3. 2019.

    Zna se ko je globalni krivac za sve sto se desava po Srbiji. Natalitet ove zemlje je u katastrofalnom padu a mortalitet u naglom porastu. Nema dovoljno dece da bi sve okolne skole mogle da se odrze, zato je neophodno pripajanje. Pripajanje ne znaci selidba. Pripajanje se vrsi administrativnim putem, deca ostaju gde jesu

  • Dexter

    15:04 // 6. 3. 2019.

    Naravno da je priča o tome da deca neće menjati zgradu samo dimna zavesa: sledeći korak biće potpuno ukidanje seoskih i manjih gradskih škola i putovanje dece po nekoliko km svakog dana. Umesto mera protiv bele kuge i pražnjenja sela, ova država i talog na vlasti čine sve da se taj proces još više ubrza!

    Raspitajte se da li se ovakvo maltretiranje dece i otpuštanje ljudi dešava i u Beogradu!

  • seka

    10:29 // 6. 3. 2019.

    Poštovani,
    pa zašto se spajamo ili ti predlog za umrežavanje,ako sve ostaje isto.Ne tu se menja ime škole,novi račun,novi pib i sve redom.
    Ako ostaje kao dosada isti broj odeljenja samo menjamo ime ,onda po mom mišljenju ostaje i administracija na taj broj odeljenja
    Gde je ušteda?Što nas svake tri godine matretirate psihički oko gubitka posla.Prvo ste počeli sa platama 2007.godine da nam zarade

  • profesor

    22:08 // 6. 3. 2019.

    Pa ovi rekose da ima para koliko hoces u budzetu, a sad nema za prosvetu znaci opet nas lazu, Kako moze da budu odeljenja toliko natrpana da u odeljenju ima vise od 30 ucenika. sve sto ima vise od 25-6 ucenika nastava je nekvalitetna i predavac nema kontrolu nad ucenicima, pre nekoliko godina u gim. 9. Maj u odeljenju bilo 38 ucenika sto je van svake pameti.

  • Radio amater

    22:17 // 6. 3. 2019.

    Kazu nema razloga za brigu, a sve nam ukinuse nista ne govore istinito samo laz i prevara, tako su nam ukinuli i gradsku tv i radio Nis, a u Beogradu ima pet drzavnih radija.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: