Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 7. 5. 2015.

| Društvo

Montažna garaža u Nišu do kraja godine?

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
490x370-parking-servis-pozoriste
Hoće li Niš dobiti montažnu garažu iza Pozorišta do kraja godine? (foto: arhiva JV)

Dok u Novoj stranci kažu da "Parking servis" samo obećava da će biti novih parking-mesta u Nišu a ništa ne radi po tom pitanju, u ovom javnom preduzeću uveravaju da je u planu da se do kraja godine napravi montažna garaža na Sinđelićevom trgu.

Ivan Jovanović iz Nove stranke kaže da je parkirati automobil u centralnim gradskim zonama ujutru gotovo nemoguće, kao i da ništa bolja situacija nije ni na periferiji grada.

“Parking servis” inkasira desetine miliona dinara od naplate kazni. Taj novac, međutim, ne ulažu u nova parking-mesta već samo obeležavaju postojeća, a građanima plasiraju obećanja uključujući i najnovije o garaži na Sinđelićevom trgu - kaže Jovanović.

Komentarišući tvrdnje Nove stranke da Nišu fali parking-prostor, Igor Vojinović iz “Parking servisa” kaže da oni “ništa novo nisu rekli“, ali da nova parking mesta jesu u planu.

Činjenica je da nam fali minimum još ovoliko parking-mesta koliko imamo sada, a imamo ih oko 3.200. Nova parkirališta su ogromna investicija koju je nemoguće realizovati bez pomoći grada i države. Ipak, mi imamo u planu da do kraja godine iznad postojećeg parkinga iza Pozorišta, koje sada ima oko 80 mesta, napravimo montažnu garažu nakon čega će tu biti ukupno oko 150 parking-mesta - kaže Vojinović.

S druge strane, kako kaže, izgradnja jedne montažne garaže košta oko 35 miliona, a “Parking servis” godišnje plaća komunalnu taksu za parkiranje od 22 miliona, tako da oni “za dve godine daju pare za dve takve garaže”. Vojinović napominje da u ovom preduzeću stoga očekuju “da se namenski troši taj novac za poboljšanje uslova parkinga”.


“Pauk nosi i luksuzna vozila”

490x370-Pauk Od prošlog meseca još jean pauk nosi teža vozila (foto: arhiva JV)U Novoj stranci kažu da pauk selektivno nosi vozila, te da postoji utisak u javnosti da se luksuzni automobili ne diraju. Vojinović kaže da je to “apsolutno netačno”.

To nije tačno iz najmanje dva razloga. Mi imamo sistem video-pauka pa se sva vozila fotografišu i mi nosimo sva vozila za koja dobijamo nalog policije. Pored toga, novi pauk koji diže i teža vozila počeo je sa radom pre nekih mesec dana, tako da se svakako uklanjaju i luksuzniji automobili - kaže on.

Podsetimo, pre izvesnog vremena je uslikan luksuzni džip Dragana Markovića Palme u centru Niša zbog čega je Marković samo prekršajno kažnjen, dok njegovo vozilo pauk nije odneo, kao ni džip gradonačelnika Zorana Perišića koji je bio parkiran na stazi za slepe i slabovide u centru.

Kako kaže Vojinović, to što takva vozila ne budu uklonjena, “to je možda jednostavno zato što tu niko nije prošao to da vidi, jer je nemoguće kontrolisati ceo grad”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Batica

    13:06 // 11. 5. 2015.

    Ok, napravice garazu sa parking mestima velikim da se samo moze parkirati "fica"...

  • Деутеријум

    07:49 // 8. 5. 2015.

    Ја никако не видех да некога носе испред парка на Булевару, или код старе Србије нпр. Али зато испред вртића, школа и ДЗ су ажурни, нарочито када се доводе и одводе деца. То предузеће треба угасити!

  • Čiča

    01:11 // 8. 5. 2015.

    Ne bih da budem opširan ovde ali jasno je kao dan gospodine Vojinoviću neophodna su vam nova pauk vozila, minimum još 20-ak takvih, a ne samo dva na ceo grad. Sramota!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: