Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 6. 4. 2023.

| Društvo

Most kod Predejana koji je pretrpeo oštećenja tokom gradnje tunela više od godinu dana čeka rekonstrukciju

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Most Predejane
I dalje se čeka rekonstrukcija; foto: Čitalac

Most koji povezuje selo Koraćevac i naselje Predejane pretpreo je velika oštećenja tokom gradnje tunela Predejane, a građani koji svakodnevno prelaze preko mosta posle više od godinu dana kako su prijavili taj problem i dalje čekaju rekonstukciju. Iako su najveću štetu mostu načinili kamioni Koridora Srbije i građevinske mašine, most je u nadležnosti leskovačke JP Direkcije za urbanizam, odakle najavljuju da će radovi na presvlaci asfalta krenuti ubrzo.

Koridori Srbije, kako tvrde meštani Predejana, za godinu dana asfaltirali su put do mosta sa obe strane, dok je most ostao urušen i sa velikim rupama, dok visokonaponski kabl i dalje visi iznad vode. Dodaju i da su iz Direkcije odmah nakon teksta Južnih vesti februara prošle godine izašli na teren, ali da po pitanju rekonstrukcije mosta nije ništa preduzeto. Most Predejane Opasnost po sve koji prolaze preko mosta; foto: čitalac

U maju prošle godine su Koridori Srbije asfaltirali put od mosta pa kroz naselje Koraćevac do ulaza u tunel, jer su tokom izgradnje tunela teški kamioni i građevinske mašine izvođača radova svakodnevno koristili ovaj put. Most su ostavili bez sanacije i nisu preduzeli ništa. Zbog toga nas čudi njihova nenadležnost po pitanju mosta jer, dok su tokom izgradnje tunela koristili put, morali su da prelaze upravo preko ovog mosta jer drugog prelaza preko Južne Morave za Koraćevac jednostavno nema. Asfaltiran je put do samih ulaza u most sa obe strane reke, a most je ostao bez ikakve popravke. Most je iz dana u dan u sve lošijem stanju, ograda na mostu je polomljena i u očajnom je stanju, oštećenja na kolovozu mosta su sve veća, a na samom kolovozu mosta su rupe iz kojih viri gvožđe iz armature mosta - žale se meštani.

Novica Nikolić, direktor JP Urabinizam i izgradnja, kaže da je upoznat sa problemom koji imaju meštani Predejana i okolnih sela i najavljuje da će uskoro asfalt celom dužinom mosta biti presvučen. Most Predejane Iz Direkcije najavljuju da će most biri presvučen novim slojem asfalta; foto: čitalac

Ako se ne varam, treba uraditi presvlaku asfalta. Koridori su veći deo tog puta reparirali, a nama je preostao taj most. Sigurno ćemo to završiti i to vrlo brzo - kaže Nikolić.

Građani podsećaju i da im je to jedini put kojim mogu da izađu iz sela, te da očekuju da iz Direkcije konačno ispune obećanje i omoguće im siguran prolaz preko mosta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bogdan bogi

    22:31 // 31. 8. 2023.

    pogledajte slike. direktoru taj ko te informise je lagao ili ko zna sta . ovde je problem betonski zid .

  • Filozof

    18:22 // 6. 4. 2023.

    Napredna vlast je zato izmislila stikere a ako stiker ne pomaze, disklejmer sigurno pomaze ...

  • Mostogradnja

    17:33 // 6. 4. 2023.

    Nešto smo se posvadjali s mostovi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: