Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:22, 20. 12. 2019.

| Društvo

Most kod Trošarine rekonstruisan, a već popucao - u Direkciji kažu da nastavljaju radove

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Most Trošarina 1; foto: čitalac
U Direkciji kažu da su bili improvizovani radovi i da će sledeće godine raditi opet; foto: M. Bukovac

Iako su pre nešto manje od mesec dana najavili da će rekonstrukcijom trajno biti rešen problem na mostu na Gabrovačkoj reci kod Trošarine i da će radovi biti završeni u ekspresnom roku, pukotine su se već pojavile. Iz Direkcije za izgradnju sada kažu da je reč o improvizovanoj sanaciji i da je samo deo mosta sređen, a da će "prava" rekonstrukcija uslediti tek posle 15. januara sledeće godine.

Most kod Ćele kule je godinama u lošem stanju, a posebno je problematičan vozačima koji su, kažu, "lomili" automobile zbog pukotina i ulegnuća. Krajem novembra počela je rekonstrukcija, a radove su obišli gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor Direkcije za izgradnju Niša Nebojša Lović i obećali ekspresno saniranje pukotina na mostu. Most Trošarina 3; foto: čitalac Tek sledeće godine će biti saniran; foto: M. Bukovac

Kada je krajem novembra počelo saniranje spojeva mosta i puta, Lović je rekao za TV Belami da će konačno biti rešen problem vozača koji prolaze preko mosta na Trošarini.

Ono što je najbitnije rešićemo dilatacije koje su nekada rađene, moram priznati baš i ne po nekim propisima i standardima. Te dilatacije koje su glavni problem na mostu ćemo zameniti i dobićemo praktično jedan novi prohodan most bez ulegnuća i dilatacija. U toku današnjeg i sutrašnjeg dana ćemo biti pri kraju sanacije ovog mosta - rekao je tada Lović za Belami.

Lović je takođe rekao da će novi i prohodan most biti završen za tri dana i da će to biti trajno rešenje. Most Trošarina 2; foto: čitalac Kažu da su znali da će da napukne; foto: M. Bukovac

Ipak, samo nekoliko dana kasnije, građani su posvedočili da je most već popucao. Sumnjaju da je posao loše urađen i da je most samo našminkan i da je i dalje u lošem stanju, te da je samo bačen novac.

Iz Direkcije pojašnjavaju da rekonstrukcija ipak nije završena, jer sanaciju dilatacija zna da uradi "samo jedna firma u Srbiji", ne precizirajući o kojoj je reč.

Most Trošarina; foto: čitalac Kažu da samo jedna firma zna da sanira dilatacije na mostu; foto: M. Bukovac Preduzeće nije bilo u mogućnosti da krene sa radovima na rekonstrukciji istih pre 15. januara 2020. godine. Samim tim, mi smo pristupili sanaciji puta ispred mosta i samog mosta. Pukotine su se javile u delu dilatacija, gde je i očekivano da se pojave. Postojeće dilatacije na mostu na Trošarini su nestandardne i urađene su više kao improvizacija, a sada, nakon 15. januara će biti urađene prave dilatacije koje će u potpunosti sprečiti površinsko pucanje habajućeg sloja asfalta, što se sada konstantno dešava zbog neadekvatnih dilatacija - odgovaraju iz Direkcije.

Pojašnjavaju i šta će nakon ponovnih radova sledeće godine biti urađeno - prosecanje asfalta u širini od 70 cm, zamena postojećih dilatacija novim i nakon toga sanacija i asfaltiranje isečenih spojeva.

Tek tada više neće biti pukotina na mostu, dodaju u Direkciji, a biće i u mnogo boljem stanju i bezbedniji za vozače nego sada.

Podsetimo, pomenuti most su građani nedavno obeležili natpisom "SNS kvalitet" i apelovali na građane "da se uozbilje" ili će početi na pukotinama da crtaju lik gradonačelnika i predsednika Vučića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran Djordjevic

    23:56 // 21. 12. 2019.

    Muka mi je od vas, da pisete samo protiv vlasti I sve negativne vesti I pojave opisujete. Objavite neku pozitivnu vest ako smete ali nalogodavci I gazde to ne dozvoljavaju. Providni ste.

    • Igor R

      13:54 // 22. 12. 2019.

      Ajde molim te nadji neku lepu vest u ovome gradu pa da hvalimo....

  • Ricardo

    08:09 // 21. 12. 2019.

    Prezime Lović mi ne uliva poverenje. Meni liči na Evrić i Dolarić.

  • Drug Mrkonjić

    20:38 // 20. 12. 2019.

    Ne se žalite, ispucao je pre roka....Stručnost ispred politike!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: