Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:11, 19. 4. 2023.

| Društvo

Most u Medoševcu propada, meštani kažu zbog kamiona koji tu svakodnevno prolaze

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
most, medosevac
Svakodneno kroz njihovo naselje prolaze kamioni sa oznakama teških vozila; foto: S. V.

Da bi stigli svog odredišta, teški kamioni svakodnevno prolaze preko mosta na ulazu u Medoševac, što brine meštane jer primećuju da most propada. Iako su se žalili nadležnima koji su postavili znak zabrane prolaska za teška vozila, to nije sprečilo vozače kamiona da i dalje tu prolaze. Meštani tvrde da ih saobraćajna policija ne kažnjava, ali oni se ne oglašavaju.

medosevac, most, kamioni Kažu da kamioni idu u obližnju firmu; foto: čitalac Meštani Medoševca kažu da ih brine što svakodneno kroz njihovo naselje prolaze kamioni sa oznakama teških vozila koji idu u Popovac u robno-distributivno centar privatne firme u blizini. Da bi tamo stigli, oni moraju da pređu i most preko Nišave u ulici Ivana Milutinovića, na samom ulazu u Medoševac. Kako kažu, most propada od kada je firma otvorena.

Za ovih skoro godinu dana uspeli su uz odobrenje gradske vlasti da naruše statiku mosta, da unište ceo kolovoz do Popovca i da polome par ograda, zbog uskog kolovoza - ističe jedan Medoševčanin.

most, medoševac Nadležni postavili signalizaciju; foto: S. V: On se obraćao Gradu za pomoć, a Gradska uprava za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove i Gradska uprava za organe grada i građanska stanja naložile su Direkciji za izgradnju Grada Niša da izvrši uviđaj, nakon čega su oni postavili saobraćajne znake za “zabranu saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi masu od 11 tona” sa obe strane mosta.

Prema rečima Medoševčana, vozači kamiona - šlepera i kipera sa kontejnerima, ne poštuju postavljenu signalizaciju.

Što se tiče eksploatacije mosta na Nišavi na ulazu/izlazu iz naselja Medoševac,ništa se nije na bolje promenilo.I dalje svakodnevno šleperi sa kontejnerima težine oko 40 tona prelaze. Jedino se promenilo to što se meštani počinju ”buditi” i pokazuju neku vrstu umerenog protesta na verbalan način - poneka psovka upućena vozačima - kaže meštanin.

most, medoševac Inspekcija utvrdila da postoje oštećenja; foto: S. V. Po daljim prijavama meštana inspekcija Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove je utvrdila da uprkos preduzetim merama iz svoje nadležnosti postoje oštećenja na mostu.

Inspekcija za puteve je dana 23.06.2022. godine izvršila uviđaj na licu mesta i vizuelnim pregledom je utvrdila da postoje oštećenja na mostu preko reke Nišave kod Medoševca - naveli su.

most, medosevac, kamioni Kamioni imaju oznake teških vozila; foto: čitalac Meštani Medoševca se pitaju zašto i dalje prolaze teška vozila uprkos stavovima stručnih lica i propisa.

Šta ćemo kada most eventualno padne, jer gradske vlasti se nisu baš pokazali stručnim u izgradnji i rekontrukciji bilo čega, a posebno mostova, poput mostova u Tvrđavi i Vrežini, osim da se ruši? Da li je ovo krivična odgovornost pojedinaca koji uništavaju infrastrukturu grada, kao da je njihova imovina - pitaju se meštani.

Direkcija je meštane obavestila da je uradila sve iz svoje nadležnosti i naglasila da je za dalje korake, odnosno kontrolu poštovanja saobraćajne signalizacije nadležna saobraćajna policija MUP-a.

Pošto meštani Medoševca tvrde da saobraćajna policija ne kontrolište i ne kažnjava vozače koji ne poštuju postavljene znake, novinari Južnih vesti poslali su pitanja policiji o navodima meštana, ali do objavljivanja teksta nema odgovora.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mare

    20:53 // 19. 5. 2023.

    Nije problem samo most u Medosevcu,problem su i automobili i kruzni tok koji je napravljen u centru Medosevca.Jedva uspe autobus da se probije do stanice od automobila koji se parkiraju u kruznom toku cak i na stanici.Parkiraju i kamione,i suze ulicu da se ne moze proci.A tek voznja, katastrofa samo mozes paziti da te ne udari neki auto.I gde je tu policija???!!!Medosevac je kao divlji zapad .

  • Lazar G

    01:07 // 26. 4. 2023.

    Prolazio sam danas tamo, pa most je haos.
    Zasto grad i javna preduzeca toliko ne vode racuna o perifernim delovima Nisa?

  • Ivan

    17:15 // 21. 4. 2023.

    I još nešto: neko u ovom gradu zaista smatra da se na mostu, koji je u navedenom stanju, nesmetano odvija frekventan saobraćaj?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: