Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 5. 12. 2012.

| Društvo

Most zatvoren - kola prolaze

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
g

Iako je zbog opasnosti od urušavanja nišavski most kod Sićeva zatvoren za saobraćaj, kola i dalje prelaze preko njega. U Direkciji kažu da taj most nije na listi prioriteta.

Reč je o mostu u naselju Sićevo koji vodi do manastira Svete Bogorodice i mnogobrojnih vikendica.

Metalana konstrukcija mosta veoma je stara, a drvene daske po kojima se gazi su na pojedinim mestima potpuno istrulele.

Saobraćajnim znakom je zabranjen prelaz vozilima, ali veliki broj građana koji ima vikendice u ovom kraju ne poštuje ovo pravilo.

 - Plašim se kad autom prelazim ovde jer mi ne deluje bezbedno, ali ne znam kojim drugim putem da dodjem do svoje vikendice - odjašnjava jedan zabrinuti Nišlija.

Alternativa je put uz Nišavu, ali on čak nije ni asfaltiran.

Dragan Videnović, portparol Direkcije za izgradnju Niša objašnjava da se poslednjih godina izdvaja po 4 miliona dinara za održavanje mostova, ali da za ovaj nije bilo dovoljno para.

- Postoje mostovi u centru grada sa mnogo većom frekvencijom saobraćaja koji su bili prioritet prethodnih godina - kaže Videnović.

On dodaje da postoji mogućnost da se most sanira naredne godine, ali da još uvek nije poznato koja će cifra 2013. godine biti izdvojena za održavanje mostova.

Prema njegovim rečima za zamenu dasaka i kompletnu sanaciju ovog mosta potrebno je oko 1.8 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • proleter

    12:53 // 7. 12. 2012.

    Nije na listi prioriteta zato što tamo nema glasačkog tela koji bi don Banani doneo neki poen. Izvinite gospodo iz Sićeva što u ovom mandatu nećete dobiti svoju "gazelu".

  • Igor Djoric

    03:14 // 7. 12. 2012.

    Da se ja pitam...
    http://www.panoramio.com/photo_explorer#view=photo&position=472&with_photo_id=51189535&order=date_desc&user=1467977

  • Dragan

    05:05 // 6. 12. 2012.

    Ovo je jos jedan primer kako neki celnici u gradu ne prepoznaju prioritete i potrebe gradjana.Za razliku od onog mosta u selu Vlase ovaj most ima dleko vece opravdanje da se sanira ili cak izgradi novi.Osim manastira ovaj potez oko mosta i kanala sve do hidrocentrale i brane nekada je bio omiljeno izletiste narocito u vreme prvomajskih praznika.S obzirom na opstu besparicu i ovih godina je sve vise izletnika,narocito mladih, koji posecuju ovaj deo u vreme praznika i leti bezeci od vrucine.Pa bi narocito turisticka organizacija Grada trebalo malo da se pozabavi uredjenjem ovog prostora zajedno sa Elektrodistribucijom koja ima i neke bungalove i restoran.Posto je Vidanovic presao u URS mogao bi da se pozabavi ovim problemima a ne da promovise Bovan.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: