Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:39, 7. 5. 2013.

| Društvo

Motordžije obeležile slavu

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
slava-nocnih-vukova-6.jpg
foto: S. Lazarević

Sečenjem slavskog kolača u Pantelejskoj ckrvi članovi moto kluba "Noćni vukovi" iz Niša prvi put su obeležili "Svetog Đorđa", slavu svog matičnog kluba iz Moskve.

To što su mnogi prolaznici sa nevericom posmatrali neuobičajenu pojavu, da motoristi slave krsnu slavu, u "Noćnim vukovima" vide kao nešto što "nameže zapad".

- Mislim da je sramota da ja, kao Srbin pravoslavac šetam sa satanističkim obeležjima. Nemoj da uzimamo nešto što nije naše - kaže Saša Savić, predsednik Kluba.

slava noćnih vukova Pored "braće" iz ostalih kubova iz Srbije, slavi su prisustvovala i motoristi iz Makedonije i Bugarske.

Inače, "Noćni vukovi" su podružnica velikog istoimenog kluba iz Rusije, osnovanog još 1989. godine kao deo antisovjetskog rok bunta. U svetu postoji 60 njihovih podružnica, od Sahalina na istoku do Rozenburga na zapadu i od Helsinkija na severu do Skoplja na jugu.

Kao svoje ciljeve motordžije izdvajaju zdrav život, negovanje pravoslavnih tradicija, a aktivni su u pomoći deci bez roditelja i u borbi protiv narkomanije.

- Iako Klub definitivno prenosi buntovnički duh i metal, oduvek se oslanjao na pravoslavne korene i istoriju svoje zemlje - piše na sajtu Noćnih vukova iz Rusije.

noćni vukovi Pažnja svetske javnosti usmerena je na njih od kako je njihov počasni član i jedan od patrona postao lider Rusije Vladimir Putin.

Saradnja ruskog kluba i srpske podružnice posebno je intenzivirana poslednjih godina, a vođa kluba, čuveni "Hirurg" posetio je Niš maja 2010. godine.

Pre nešto više od mesec dana "Hirurga" je u Beogradu primio i patrijarh srpski Irinej.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: