Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:50, 5. 11. 2015.

| Društvo

Mrak u Nišu zbog problema sa “Goricom”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, B92
mrak
Ulice u mraku, jer nema ko da uposli radnike; foto: JV arhiva

Dok se u Beogradu već postavlja novogodišnje osvetljenje i dekoracija, u Nišu u pojedinim delovima grada nema ni uličnih svetiljki, a nadležni kažu da je glavni razlog reorganizacija JKP “Gorica”.

Ulice na Paliuli, Čairski park, deo Bulevara 12. februar, ali i Tvrđavski most u centru Niša već nekoliko dana su bez svetla.

Meštani Palilule kažu da, iako žive u centru grada, moraju čim padne mrak da pripreme baterijske lampe i čekaju jedni druge po mračnim ulicama.

Iako je sada tek 18 sati, moraću da pođem i sačekam unuku koja se vraća iz škole. Kao da ne živim u centru - rekao je sinoć jedan Palilulac.

Za održavanje ulične rasvete do sada je bilo zaduženo Javno komunalno preduzeće “Gorica”, ali ono je odlukom gradskog rukovodstva delimično rasformirano, a odbornici niške Skupštine još nisu usvojili kompletan plan reorganizacije.

Aktuelni direktor “Gorice” Igor Jovanić kaže da zbog takvog stanja on ne može da produži ugovore radnicima koji održavaju ulične svetiljke.

U postupku smo restrukturiranja i ta radna jedinica javne rasvete će preći u neko drugo preduzeće i ja njima nisam mogao da produžavam ugovore, jer ne znam kakva će biti sudbina i raspodela - kaže Jovanić za B92.

Direktor dodaje da od 1. novembra o rasveti brine samo jedna ekipa, a od dva kamiona sa podiznom platformom samo je jedan u funkciji.

Podsetimo, na poslednjoj sednici niške Skupštine usvojen je plan reorganizacije “Gorice” prema kojem će deo radnika preći u “Parking servis”, a deo u JKP “Mediana”, dok će “Gorici” ostati samo održavanje grobalja. Konačno rešenje trebalo bi da bude poznato nakon sledeće sednice niškog parlamenta koja bi trebalo da bude održana sledeće nedelje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    03:41 // 6. 11. 2015.

    Izgleda da je poslednji izasao i ugasio svetlo!Simbolika je neumitna,gradski zivalj je u manjini,selcima ovo ne smeta,cak ih podseca na zavicaj!Gasi se i zivot grada,sa njim i ulicno svetlo!Nis vise nikom ne treba,niko se ne bori za njega,vlast ga zaobilazi u sirokom luku,ko kolera da vlada,rodjene Nislije su letargicne,svako sebe gleda,lokalni polificari-obezbedili sebe,porodice,doterase cara ...

  • Marko

    00:41 // 6. 11. 2015.

    Nije mrak u Nišu zbog problema sa Goricom, već zbog problema sa nesposobnom bulumentom na vlasti. Ova garnitura lezilebovića koja smatra da je konačno došlo njohovih pet minuta da se sa društvenog dna popne na vrh, vratila je Niš u srednji vek. Mračne ulice su samo jedan problem, a po svemu sudeći, ovo je tej početak napretka u koji treba da verujemo.

  • gorcilo

    21:50 // 5. 11. 2015.

    Jula meseca sam predao zahtev u Direkciju za zamenu sijalice u N. Banji u ul. Petra Seratlića 16 ali nikako da dodju jer mi ljudi rekoše da treba da dobiju novac od Grada za gorivo. U međuvremenu krajem oktobra je pregorela sijalica i kod broja 16 g. Ponovo sam zvao telefonom da ubrzam kad mi ljubazni čovek reče vozilo im je neregistrovano. Staze su neosvetljeno molimo boga da neko ne nastrada.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: