Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:38, 4. 11. 2016.

| Društvo

Mučio mače, pa pretio pištoljem u Brzom brodu

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
mace
Mučio mače i vitlao pištoljem; foto: M. R.

Zbog sumnje da je dvojici komšija pretio pištoljem, kako kažu u Policijskoj upravi Niš, protiv 65-godišnjaka iz Brzog broda podneta je krivična prijava. Kako nezvanično saznajemo, radi se o čoveku koji je u sukob sa komšijama došao, jer su pokušavali da spasu mače koje je on mučio.

Kako kaže Branko Đorđević, Brzobrođanin kome je ovaj pretio pištoljem, do verbalnog, a kasnije i fizičkog obračuna, došlo je 29. oktobra,  kada je Đorđevićev otac video kako njihov prvi komšija šipkom probada njihovog kućnog ljubimca zatočenog u kavezu.

Prvo je izašao moj otac, a posle i moja majka, moja devojka i ja. Svi smo vikali da nam vrati mače, ali on nije hteo. Moj otac je preskočio plot, a onda i ja i počeli smo da se otimamo oko mačeta, koje je bilo krvavo u kavezu - kaže Đorđević.

Komšija je naposletku popustio i otišao u kuću, kaže Đorđević, međutim, posle nekoliko minuta se vratio, sa pištoljem. On kaže da je njegova devojka povikala “Branko, ima pištolj!”

Tada je naleteo još jedan komšija i zadržao naoružanom komšiji ruke. Policija je došla i razoružala ga - ističe Đorđević.

U Policijskoj upravi kažu da je policija odmah intervenisala i sprečila eskalaciju sukoba.

Policija je oduzela oružje i protiv 65-godišnjeg muškarca podnela krivičnu prijavu zbog  sumnje da je počinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti - kažu u Policijskoj upravi.

Kako kažu u policiji, pošto je razoružan, protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava. Ta prijava je, ističu u Policijskoj upravi, dostavljena Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Pošto su ga prijavili, kaže Đorđević, u policiji su im rekli da komšiju mogu da ga terete što je pretio pištoljem, ali da za ižavljavanje nad mačetom, koje je kasnije i preminulo, moraju lično, uz konsultaciju sa društvima za zaštitu životinja da podnesu tužbu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Љубиша из Кутину

    00:59 // 5. 11. 2016.

    Јебати бруку,разне бе будале живе по Брзи брод,и лепо што ја не купи плац пре пет године.
    Да се бре скара и побије комшилук му крив што му жена шунтава .

  • Petar Stojković

    22:19 // 4. 11. 2016.

    Mislite "U Brzom Brodu"?

    • Љубиша из кутину

      10:24 // 5. 11. 2016.

      Аааааа,да бе бате.

  • Haruki

    20:35 // 4. 11. 2016.

    Na mogu da verujem šta pročitah. To si ti jaki mangupi koji se iživljavaju nad mačkama. Danas mače, sutra ne daj Bože dete. I treba da odgovara, podrška porodici čiji je ljubimac uginuo, terajte stvar do kraja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: