Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 10. 5. 2024.

| Društvo

Muke stanara sa fasadom koja otpada u Nišu se nastavljaju - niko ne reaguje

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
fasada, zgrada (1)
Pet meseci fasada pada; foto: čitalac

Pet meseci nakon što se obrušio deo fasade zgrade u ulici Vojvode Koste Vojinovića u Nišu, fasada se i dalje roni, a sada i postoji opasnost da i klime počnu da padaju, pričaju stanari. Iako im je obećano da će se fasada menjati na proleće, radovi ne počinju, a šut nije ni počišćen.

IMG_2391 U januaru utvrđivali štetu; foto: čitalac Deo fasade se sa zgrade početkom decembra obrušio, dobar deo izolacije se odvojio, a stanari su tada bili zahvalni što niko nije povređen. Nadali su se da će materijalnu štetu brzo rešiti, ali ni dva meseca nakon toga skoro se ništa nije promenilo - samo je postavljena crveno-bela traka.

Fasada od stirodura i dalje pada, smeće se raširilo svuda po parku u okolini. Ovo je postalo ruglo i đubrište. Nemam više mogućnosti i opcija koje bih mogao da primenim - žalilo se januara stanar.

fasada, zgrada "Postoji opasnost da klime padnu"; foto: čitalac Ni do danas se ništa nije promenilo, pričaju stanari - delovi stiropora, mrežice za armiranje i završni sloj fasade padaju i ostaju na zelenilu između dve zgrade.

Pre par dana pao je novi deo fasade, a klime koje su tu na zidu su se iskrivile i postoji opasnost da padnu i one. Niko se od decembra nije potrudio ni da počisti ovo đubrište koje se stvorilo pored zgrade. Stanari su potpuno nezainteresovani, upravnik zgrade nesvestan svoje odgovornosti, a ni Grad Niš ništa nije učinio - žali se Nišlija.

Iz Gradske uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove ne odgovaraju na pitanja Južnih vesti da li su uopšte upoznati sa ovim slučajem i da li su nešto preuzeli.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    02:06 // 12. 5. 2024.

    Kad Grad ovo sredi neka svrate i do moje kuće da odrade fasadu, ne mogu više da je gledam 25 godina nije krečena.

  • Минс

    18:34 // 11. 5. 2024.

    Станови о


    Заједнички делови зграда,фасаде, кров, степеништа, заједничке инсталације

    по Закону о становању исључиво брига станара.Да неће господа, коју ништа не интересује ван њиховог прага, да им неко други, или држава одржавају зграде. Да свако ради свој посао,да реагује Комунална служба и наложи станарима санирање проблема, а ако неће, нађе се извођач радова, а станарима се испостави рачун.

  • Bajagaa

    09:28 // 11. 5. 2024.

    Sve je otislo van zdravog razuma,dovodile se su razne firme bliske sns i gradonacelnici,radili su ko koga ima

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Njima ne treba sreća, treba im pobeda.

Nišlija čitalac

Tekst: Ni treća nije bila sreća - niški Radnički u Novom Pazaru odlučuje o baražu

Pronađite nas na: