Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:38, 16. 2. 2022.

| Društvo

Muke stanovnika Ulice Đure Jakšića u Nišu zbog obnove kuće u komšiluku, finansijer kaže sve po zakonu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
đure jakšića
Kažu da do njih sada jedva dopire dnevna svetlost; foto: čitateljka

Iako je inspekcija više puta zatvarala gradilište, kako tvrde stanovnici Ulice Đure Jakšića u Nišu, njihova buduća komšinica koja je u toj ulici kupila kuću, nastavlja da je renovira vikendom i u kasnim večernjim satima. Kažu da im narušava mir, ali i da gradi tik uz prozore jedne od kuća i apeluju na nadležne da reaguju, dok finansijer navodi da sve rade po zakonu i da ne zidaju ništa novo, već da samo menjaju krov.

Čitateljka koja godinama živi u Ulici Đure Jakšića na Bubnju kaže da njena porodica i druge komšije imaju razne probleme otkako se u toj ulici renovira stara kuća u kojoj dugo niko nije živeo.

Tvrdi da im je na desetak centimetara od kuće sazidan zid koji im zatvara prozore, da im prozore prekrivaju i najlonom i da zato do njih dnevna svetlost jedva dopire.

đure jakšića Apeluju na nadležne da reaguju; foto: čitateljkaGradska inspekcija tri puta izlazi i zatvara gradilište, ali uprkos svemu, ona nastavlja sa gradnjom, čak i u kasnim večernjim satima i time remeti mir i ugrožava komšije svojim projektom. Da li je to prednost ili zaista i privilegija za pojedince koji mogu da rade šta požele i zidaju kako im se prohte, a ujedno ugrožavaju sve oko sebe - pita stanovnica Ulice Đure Jakšića.

Naročito je, kaže, zabrinuta zbog kamere koju je investitor zakačio i kojom snima i prisluškuje komšiluk.

Dok ona ističe da su radnici iskopali i rupu za bazen, a da investitor ima dozvolu samo za obnovu postojećeg objekta, ali ne i druge dozvole za rad, finansijer B. Živaljević kaže da je njena ćerka, koja je investitor, urbanista i da je sve uradila po zakonu.

Potvrđuje da su postavljeni najloni i kamere, ali da je to urađeno samo kako bi se zaštitili radnici i sama kuća.

Postoji kamera koja ih snima. Naravno da je kamera tu i da ih snima kad ruše ogradu. Niko nije stavio kameru u njihovo dvorište već na ogradu dvorišta da bi zaštitili jer već nekoliko puta ruše - navodi B. Živaljević.

Tvrdi da ništa novo nije zidano, već da se samo obnavlja krov i da ne zna da li radnici zaista rade noću i vikendom jer, kaže, nije bila tamo uveče.

Zar mislite bih svoj ugled brukala time da se sa ljudima na Bubnju raspravljam i da njih ugrožavam? Oni pravili greške, otvarali prozor na 30 centimetara od tuđih dvorišta, koristili to dvorište koje 20 godina nije pripadalo nikome, jedni s jedne, drugi s druge strane, koristili voće i sad kad je to prodato i nije njihovo treba da se drže toga - navodi finansijer.

Objašnjava da je reč o kući iz 1915. godine na kojoj su neki radovi neophodni, ali da su komšije navikle da to dvorište koriste kao svoje i da su se zbog njih radovi odužili.

O tome da li investitor ima sve potrebne dozvole da za izvođenje radova na toj lokaciji, da li je inspekcija do sada izlazila na teren i šta je tom prilikom utvrdila - iz niške Uprave za građevinarstvo ne odgovaraju više od nedelju dana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zejnija srdlanov

    17:36 // 30. 9. 2022.

    Molim vas da mi odgovorite na pitanje ,investitor je kupio kucu odmah ispred. nase sagradio zgradu na 4 sprata sa prizemljem ,ima svetlarnik po jedan prozor na svakom spratu,ali sada kada je stavljena izolacija i prodao je stan na 3 spratu probio je prozor za kupatilo koji gleda u nase dvorište dali je to pro propisu.

  • Nislijska

    09:14 // 11. 3. 2022.

    Ne razumem kako su komsije smeli da otvore prozor u tudje dvoriste? Sramota!!! Taj zakon postoji zadnjih pedeset godina.

  • Jelena

    19:29 // 23. 2. 2022.

    A znate cemu sluze ti prozori komsinici na medji? Pa da moze da otvori, psuje i vredja. Komsije sa obe strane - brdo prekrsajnih prijava.
    Istina je da se izvode radovi - postoji citav niz radova koji se mogu izvoditi zakonito bez i jednog akta (procitati Pravilnik o posebnim vrstama objekata i radova....). Cemu zakoni, kad onda kad bas treba da se sprovedu, komsije se dogovore sa inspekcijom i?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: