Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:19, 1. 2. 2019.

| Društvo

NKD među 50 najboljih istraživačkih organizacija u svetu

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
nkd
Borba za transparentnost prepoznata u svetu; Foto: nkd.rs

Univerzitet u Pensilvaniji uvrstio je Nacionalnu koaliciju za decentralizaciju iz NIša na listu najboljih svetskih istraživačkih organizacija koje se bave temom transparentnosti i dobre uprave.

NKD se našao na 48. poziciji na svetu u Global Go To Think Tank Index Report 2018 izveštaju koji pomenuti američki univerzitet objavljuje poslednjih 13 godina.

Izveštaj je rezultat panela održanih u više od 1.796 institucija, stručnjaka iz štampanih i elektronskih medija, akademske zajednice, javnih i privatnih donatorskih institucija i vlada širom sveta - navode iz NKD.

Godišnji Global Go To think Tank Index rangira vodeće svetske istraživačke centre u različitim kategorijama, a u NKD-u ovaj svojevrsni uspeh vide kao podstrek.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim zaposlenima, stručnim saradnicima i istraživačima, kao i članicama NKD bez kojih se, uvereni smo, ne bismo našli na renomiranoj međunarodnoj listi koja nam daje vetar u leđa da ne posustanemo i budemo još bolji - navode iz NKD.

Podsećaju i da su poslednjih nekoliko godina redovno objavljivali statističke izveštaje na temu stanja nacije i migracija, decentralizacije, da su izdali analizu i preporuke za javne budžete, antikoruptivne lokalne mere, učešće građana u donošenju odluka, izborne sisteme i procedure i da su sa njima radili neki od vodećih istraživača u Srbiji.

Poznati po aktivizmu, bili su i perjanice protesta protiv poklanjanja niškog aerodroma državi 2018. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: