Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:47, 1. 2. 2021.

| Društvo

NKD opet na listi najboljih svetskih istraživačkih organizacija

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Mladen Jovanović
Treću godinu zaredom; foto: Novica Jović

Treću godinom zaredom na listi najboljih svetskih istraživačkih organizacija koje se bave temom transparentnosti i dobre uprave, a koji je objavio Univerzitet u Pensilvaniji, nalazi se Nacionalna koalicija za decentralizaciju. Pored NKD-a koji je na 47 mestu, na listi se našao i Toplički centar na 35 mestu.

Jedan od najprestižnijih univerziteta na svetu svake godine kroz Global Go To Think Tank Index rangira vodeće svetske istraživačke centre u različitim kategorijama, a u godini kada obeležavaju desetogodišnjicu postojanja, NKD se opet našao na prestižnoj listi.

Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je naš rad na postavljanju standarda transparentnosti i dobrog upravljanja prepoznat, kako na međunarodnom, tako i na nacionalnom nivou. Naročito smo ponosni na ulogu koju smo u 2020. godini odigrali tokom početka pandemije, kada je pristup informacijama u Srbiji bio nezakonito ograničen - kažu u NKD-u.

Iz ove organizacije civilnog društva objašnjavaju da su redovno otvarali teme u kojima Srbija može da napravi značajne korake ka izgradnji odgovorne države i procesa participacije, posebno kroz jaku decentralizaciju i izgradnju lokalnih političkih i društvenih procesa.

Podsetimo, pored NKD-a na listi se nalazi i prokupački Toplički centar, a na listi se nalazi ukupno 9 organizacija iz Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pepe l.tv. Niš

    22:55 // 1. 2. 2021.

    Koliko košta pojavljivanje na toj listi? U zavisnosti koliko se ko "otvori" dobija zadluzeno mesto. Topličani su "uložili" malo više od NKD i dobili su bolje mesto jer imaju boljeg sponzora.

  • čestitke

    13:01 // 1. 2. 2021.

    i pored toga što moramo priznati da je ovde rad jednostavan, na našu žalost, jer je sve crvljivo na javnom kazanu. Za koju god temu da se uhvate, nema promašaja, sve treba menjati.

  • Nikola

    12:28 // 1. 2. 2021.

    Bravo momci, svaka cast za rangiranje ali pre svega na vasem radu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: