Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:30, 10. 5. 2024.

| Društvo

NKD-ov javni poziv južnjacima - "Vidimo se u EU"

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Evropska unija
Grantovi do pola miliona i milion dinara; foto: flickr.com/MPD01605; CC

Kako bi aktivno učestvovali u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj Uniji, raspisan je javni poziv civilnim i neformalnim organizacijama sa juga Srbije. Za buduće projekte obezbeđeni su grantovi od pola miliona i milion dinara. Planirane su i info sesije u Nišu i Leskovcu 13. i 14. maja.

Projektom "Vidimo se u EU“ građani sa juga Srbije moći će, kako kažu iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju, da daju svoj doprinos procesu integracije Srbije u Evropsku uniju, kroz promociju osnovnih vrednosti, ukazujući na uticaj koji ovaj proces ima na svakodnevni život građana, kao i na međusobne ekonomske, društvene i kulturne veze Srbije i EU.

Želimo da osnažimo sve naše sugrađane, a naročito mlade ljude, da preuzmu aktivnu ulogu u promociji osnovnih EU vrednosti, kao što su osnovne ljudske slobode, jednakost i poštovanje ljudskih prava, i da ih motivišemo da svojim primerom pokažu kako tolerancija i nediskriminacija mogu da oblikuju bolje društvo. Ovo je šansa da naš glas odjekne i da uklonimo barijere koje stoje na putu našeg efektivnijeg uključivanja u razvoj naših lokalnih zajednica - kaže Tadija Mitić iz NKD-a.

‘’Start ap’’ grantovi do 500.000 dinara biće namenjeni neformalnim grupama i organizacijama, koje bi svojim projektima doprineli rešavanju problema u svojim lokalnim zajednicama i pokušali da uključe mlade u svoje aktivnosti.

Grantovi do milion dinara su namenjeni organizacijama koje su prepoznate i svojim zajednicama i intenzivno rade na aktivnostima javnog zagovaranja, umrežavanja i razvoja strategija za uticaj na proces donošenja odluka za evropske vrednosti i proces EU integracija.

Povodom toga biće održane i info sesije 13. maja od 16 sati u Deli prostoru u Nišu, 14. maja od 17 sati u Centru za kreativno delovanje - Hub.

Ovaj projekat je naša prilika da se informišemo, angažujemo i inspirišemo jedni druge. Pozivamo vas da iskoristite prilike koje pruža EU i da zajedno radimo na stvaranju održive budućnosti za naše zajednice. I naš jug je deo EU - zaključuje Mitić.

Rok za podnošenje prijava je do 10. juna do 23:59, a projekat “Vidimo se u EU” sprovode Nacionalna koalicija za decentralizaciju u partnerstvu sa organizacijama Proaktiv i Odbor za ljudska prava iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Todor Pešterski

    01:08 // 11. 5. 2024.

    Jel su to one EU vrednosti prikazane na ovogodišnjem takmičenju evrovizije? Čisto pitam...

    • petar

      19:56 // 11. 5. 2024.

      Ne, to su vrednosti totalitarizma Kine, Rusije, Belorusije, S.Koreje....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Njima ne treba sreća, treba im pobeda.

Nišlija čitalac

Tekst: Ni treća nije bila sreća - niški Radnički u Novom Pazaru odlučuje o baražu

Pronađite nas na: