Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 3. 3. 2021.

NKD traži povlačenje Plana mreže zdravstvenih ustanova i poručuje "sve ste centralizovali, zdravlje ne damo"

kc niš Protive se Masterplanu jer smatraju da centralizuje zdravstvo; foto: Vanja Keser

Uz poruku "sve ste centralizovali, zdravlje ne damo", Nacionalna koalicija za decentralizaciju traži da nadležni povuku Plan optimizacije mreža ustanova zdravstvene zaštite, jer on sada podrazumeva da će kvalitetnije zdravstvene usluge ubuduće dobijati stanovnici Beograda i Vojvodine nego građani u ostatku Srbije. Protive se da Univerzitetski klinički centar u Nišu bude na nižoj poziciji od onih na severu, a smatraju i da neće biti efikasno za pacijente spajanje domova zdravlja i lokalnih instituta za javno zdravlje.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Stevan

    17:01 // 3. 3. 2021.

    Prof.Milic je prvo strucnjak, a zatim i veliki borac.Hoce da Nislije i ovaj deo Srbije budu bar kvalitetno leceni.Nismo gradjani drugog reda.

    • Boki

      18:43 // 3. 3. 2021.

      @Stevan, slažem se da nismo građani drugog reda, ali tvrdim da smo trećeg reda.Šta blejograđani i ostala gornja bulumenta zamisli da ovde realizuje, naši dupeglavci bez pogovora odrađuju.

    • Roki

      20:30 // 3. 3. 2021.

      Pa kad je tolko, strucan što šalje pacijente za Beograd ,Niš nema kadar da se ne lazemo,,svi što vrede otišli a ostali nemogu da dodju do izražaja od kvazi stručnjaka,koji i ovu situaciju koriste za licni interes.Kalča u pravu sto posto!!!

    • Iva

      21:04 // 3. 3. 2021.

      Ma dr Milić hoće da upravlja Klin. centrom i celim Nišom. On je lično predložio članove Upravnog odbora KC i naravno sebe i doktora koji radi sa njim. Pošto mu to Vlada nije usvojila, sada se buni. Uostalom, dr Milić je kreator svih podela i svađa u KC i zbog toga ga treba što pre skloniti sa svih funkcija. Svađe i podele među lekarima nisu dobre za rad KC a posebno za pacijente.

  • tigrovac

    16:29 // 3. 3. 2021.

    Ja se ne slazem,Dom Zdravlja Babusnica nema dovoljno doktora,i ti koji rade nisu neki,svaka druga dijagnoza je u stvari uput za Pirot.
    Ideja je-realna i odlicna.

    • Bruno

      17:56 // 3. 3. 2021.

      A ako je nešto složenije uput za Niš. E posle neće biti Niš, nego blejograd ili N
      Sad. Dal se i tu slažeš da putiješ 6-7 sati?

  • Mara

    19:58 // 3. 3. 2021.

    Sram vas bilo .Vide se rezultati koliko ste izlečili

  • Калча

    16:27 // 3. 3. 2021.

    КЦ Ниш НЕ МОЖЕ да се мери ни са КЦ Србија ни са ВМА ни по могућности лечења ни по стручности лекарских кадрова а по односу особља према пацијентима да не говоримо. Нњ дозволити пацијентима да се лече у Београду што је еквивалентно стављању КЦ Ниш у ниво КЦ Србија и ВМА је ЗЛОЧИН према становништву јужне Србије! Тада ћемо имати ситуацију да се борви УЧК МОГУ лечити у Београду а Пироћанац НЕ!!!

    • Bruno

      20:25 // 3. 3. 2021.

      Oprema! Ajde da se ti i ja trkama ja sa Ferarijem a ti sa Fićom. Ko će da pobedi? Pitanje ko je bolji vozač se ne postavlja.

  • AntiPA

    18:23 // 3. 3. 2021.

    Interesantno da su ovde botovi koji brane Beogradizaciju zdravstva. Ako toliko mrzite Nis i jug, idite sa vasim naprednjacima u Beograd! Daleko vam lepa kuca bila!

    • Калча

      18:47 // 3. 3. 2021.

      А ти да ли можеш да кажеш шта је нетачно речено? Па да видимо ко је бот!

  • Срба

    09:09 // 4. 3. 2021.

    Ма, какав КЦ Ниш и њихови “стручњаци”! Ако ово олакшава грађанима одлазак у Блејоград на лечење (где можда још и постоји нека шанса за помоћ и излечење)- подржавам одлуку! Доста су се пацијенти понижавали и умирали због гомиле сујетних и нестручних лекара који одбијају давање упута за БГ, а не умеју вола у д...е да убоду!

  • Peki

    22:00 // 3. 3. 2021.

    Gdja.Ivo nista tacno niste rekli.Prof.Milic se bori da imamo zdravstvenu zastitu kao i Bg.Osoba sa ogromnim znanjem i energijom.Milic je Milic br1.

    • Raša

      06:43 // 4. 3. 2021.

      Zgrada Kardiohirurgije u Nišu je daleko bolja i opremljenija od zgrade na Dedinju, pa se ni 20 % ne obavljaju složene operacije i intervencije kao na Dedinju, zabranjuje im neko ili jednostavno neznaju. Marketing stručnosti se dokazuje u hirurškim salama, a ne spletkarenjem, praznom pričom i slikanjem ispod amblema vojske USA.

    • Pedja

      12:55 // 4. 3. 2021.

      Moj otac se operisao na kardiohirurgiji.Operacija je protekla uspesno.Pusten posle nedelju dana.Tako da Raso pricas neistinu.Spasio mi je oca ZAHVALNI

  • Mila

    22:17 // 3. 3. 2021.

    Sa osornim bezobraznim medicinskim sestrama UkC Moze samo da bude na nivou neke bolničice, a tek nadrndani lekari koji misle da su svemoguci bolje da budu deo seoske ambulante

    • Mima

      10:01 // 4. 3. 2021.

      Zasto seoske, seljaci li su najgori?!

    • Sofija

      10:29 // 4. 3. 2021.

      Mila ne generalizuj.Sestre i lekari su nagrabusili.U katastar,opstinu nece da te prime i razmotre problem.Sa takvim razmisljanjem propadamo jos vise.

  • Petar

    22:13 // 3. 3. 2021.

    Roki kadar odlazi.Ko nije zaposljavao mlade dr , sestre?Zuba 9g.radio sta je hteo.Sad iz Bg.nesto glumi.Ostavio UKC u rasulu u svakom pogledu.

  • Laza Lzarević

    09:12 // 4. 3. 2021.

    Klinički centar je pun talenata koje je primio Radovanović.Hvala Bogu smeniše ga on se sada smeje otišao na višu funkciju tako je to.Perišić je više uradio za KC za par meseci nego sadašnji sekretara za jug Srbije za 9 godina.

  • AntiPA

    08:56 // 4. 3. 2021.

    Pbratite paznju da su naprednjacki botovi dobili zadatak da pisu da Nis nema dobre lekare i medicinsko osoblje! Sram da vas bude duse prodane!

    Izgleda da ce “reforma zdravstva” da bude mnogo gora po nas nego sto se najavljuje. Ocigledno nas spremaju na otpustanje lekara i truckanje do Beograda!

  • Jole Zasto je moj zivot manje vredan od bilo kog Beogradjanina?Necu da molim nikog u Bg.da me u buducnosti leci !.

    10:18 // 4. 3. 2021.

    Koji su to strucnjaci u ministarstvu zdravlja dali za pravo da vise od polivine gradjana Srbije amputiraju kvalitetnog lecenja.Cemu ovo vodi.

  • Smuk

    21:14 // 3. 3. 2021.

    Svi /komentatori/ sve znaju,svako je uradio "analizu" stručnosti svakog prof dr sci, svakog lekara i ostalog medicinskog osoblja KC Niš,"objektivno i bez pristrasnosti" a naravno "odlično" poznavajući med. radnike ostalih KC-a i stanje u njima!Niko ne polazi od uzroka već od posledica!
    Imaćete bolje lečenje kada vam naprave "najbŕže"pruge , nacionalni stadion, metro,kada vam izmeste moz... prug

    • Калча

      21:51 // 3. 3. 2021.

      Ако сматрате да је "Отвори-Затвори" "досетка" "коментатора" Ваша ствар! Ја тврдим да то није "досетка" "коментатора"!

  • Bruno

    21:44 // 3. 3. 2021.

    @Iva Nađi članak iz Blica od 8.6.2012. o Miodragu Miciću. Kad budeš pročitala shvatićeš neke stvari. Ako pak ostaneš i nešto dobro uradiš još gore je

  • Kostic

    08:21 // 4. 3. 2021.

    Sa ovakvim omalovazavanjem gradjana Nisa nema smisla.Zasto se ovoliko potlacuje Nis odnosno jugoistocna Srbija.Osecam se ponizeno.

  • Nesa

    08:33 // 4. 3. 2021.

    Nis je do pre 10god.Bio egal sa Novim Sadom u svemu.Sad mi mnogo kaskamo za njima.Sad se zida jos jedna bolnica.Sto su Nislije gori od lala?

  • petar veliki

    16:01 // 3. 3. 2021.

    Nisko zdravstvo treba da vode profesionalci, klinicari, ljudi od struke ne od politike, poslusni koji slusaju kako im se iz Beigrada kaze.

    • Калча

      18:15 // 3. 3. 2021.

      Отвори -Затвори?!

  • Ja

    16:48 // 22. 5. 2021.

    KC Nis je katastrofa. Toliko loseg iskustva sa njima. Jug Srbije mora da ima mogucnost da se leci u Beogradu, tamo sve ide brze, od zakazivanja do operacije ako je potrebna. O ljubaznosti i strucnosti osoblja ne zelim ni da pisem. Kao pacijent koji placa zdravstveno smatram da imam pravo da biram zdravstvenu ustanovu u kojoj cu da se lecim.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: