Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 14. 3. 2023.

| Društvo

NUNS: Nedopustivo etiketiranje novinara Južnih vesti i FAR-a

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
diktafon, blok, olovka, novinari, novinarstvo
NUNS reagovao; Foto: S. M.

Da je predsednik Opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov etiketirao novinare Južnih vesti i dimitrovgradskog portala FAR i da takvo njegovo ponašanje najoštrije osuđuju, kažu iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS). Povod za njegovu reakciju bilo je pisanje dva portala o kupovini polovnog službenog automobila koji je iz budžeta plaćen 41.000 evra.

NUNS ukazuje da je ponašanje političara prema novinarima dostiglo kritičnu tačku, kao i da su nedavno predstavnica OEBS-a za slobodu medija Tereza Ribeiro i šef Misije OEBS-a u Srbiji Jan Bratu, izrazili zabrinutost zbog nasilja i pretnji novinarima u Srbiji.

Prema NUNS-ovoj Bazi napada na novinare čak trećina napada, pretnji i pritisaka dolazi od strane nosioca javnih funkcija.

Pre 6 meseci NUNS je poslanicima i predsednicima opština (među kojima je Dimitrov) poslao Vodič za tolerantno ponašanje političara prema novinarima, u kome se na primerima iz svakodevne prakse, ukazuje političarima kako da se ponašaju prema novinarima. Razlog za pravljenje Vodiča je upravo konstantno bahato i na prizeman način komuniciranje političara prema svakom ko iznosi kritičko mišljenje - saopštavaju iz novinarskog udruženja.

Dodaju da se to posebno odnosi na novinare koji postavljaju pitanja na koja nosioci javnih funkcija ne žele da daju odgovore.

Podsetimo, Dimitrov je u emisiji "Aktuelno" na Televiziji Caribrod portale Južne vesti FAR nazvao opozicionim koji ne prenose realno stanje stvari.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bože sačuvaj

    16:06 // 15. 3. 2023.

    Ovaj lik treba da završi u zatvoru ,zbog zloupotrebe novca iz budžeta . Polovan automobil platiti toliko= LUDILO.Ljudi spustite se na zemlju.

  • Caribrodjanin

    17:36 // 14. 3. 2023.

    Dok se ovako gleda na medije koji samo posteno rade svoj posao lepa kuca nam je mnogo daleko. Lakirovka i sminka ne guraju drustvo napred, nego argumentovano ukazivanje na probleme. Velika podrska za takav rad i pristup informacijama i Juznim vestima i Far-u. I jos nesto. Niko nije mocan, kolko mu se cini dok je na vlasti!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: