Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:17, 5. 11. 2013.

| Društvo

NUNS osudio pretnje dopisnici RTS-a iz Niša

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Pod-lupom-RTS.jpg
TV prilog "Pod lupom" govori o korupciji u Specijalnoj bolnici u Sokobanji (foto: rts.rs);

Nezavisno udruženje novinara Srbije osudilo je uvrede i pretnje koje je direktorka Specijalne bolnice za plućne bolesti u Sokobanji uputila dopisnici RTS-a iz Niša Dragani Sotirovski.  RTS Dragana Sotirovski je šef dopisništva RTS u Nišu (foto: rts.rs);

Posle objavljivanja autorskog TV priloga niške novinarke "Sokobanja pod lupom" o korupciji i nezakonitim radnjama na koje ukazuju pojedini radnici Specijalne bolnice, direktorka Ljiljana Isaković je u telefonskom razgovoru novinarki poručila: "Zapamtićeš ti mene!".

- NUNS očekuje da Policijska uprava Niša, kojoj je novinarka Sotirovski prijavila incident, preduzme mere kako bi direktorka Isaković shvatila da novinari u Srbiji nisu dežurni krivci na kojima se tako olako može iskaljivati bes - piše u saopštenju NUNS-a.

Iz ove organizacije zahtevaju i da se o postupku direktorke Isaković izjasne Upravni odbor Specijalne bolnice i Ministarstvo zdravlja.

Kako piše u saopštenju NUNS-a, Sotirovski je danima pre odlaska na zakazano snimanje u Specijalnoj bolnici bila izložena brojnim pritiscima i ubeđivanjima da odustane od odlaska u Sokobanju. Sama direktorka je nekoliko dana odlagala snimanje i razgovor, zatim tražila pitanja unapred i pisala uredništvu RTS u pokušaju da spreči snimanje emisije.

Prilog govori o šikaniranju dvadeset radnika Specijalne bolnice koji su dobili status uzbunjivača od Agencije za borbu protiv korupcije. Postupajući po njihovim prijavama, Mobing centar u Nišu ustanovio je desetak slučajeva zlostavljanja i omalovažavanja radnika i prijave prosledio nadležnom inspektoru rada u Zaječaru.

Osim toga, Poverenik za informacije je Specijalnu bolnicu kaznio sa 200.000 dinara zato što direktorka Isaković nije objavila podatke o mesečnim primanjima svih zaposlenih ponaosob za period od 1. januara 2008. do 30. juna naredne godine.

Dr Ljiljana Isaković postala je direktorka Specijalne bolnice 2003. godine. Bila je i predsednica Opštinskog odbora G17 Plus, a pre godinu i po dana isključena je iz URS-a zbog, kako navode pojedini funkcioneri te stranke, zloupotrebe službenog položaja i narušenog ugleda stranke u Sokobanji. Nedavno se učlanila u SNS.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • sonja

    13:30 // 6. 11. 2013.

    Ministarka ,je ovih dana u NISU,na javnoj raspravi.Molim Novinarku SOTIROVSKI da je pita da dali ona uopste cuje sta se radi u NISU , S>Banji? KAKO BIRA KADROVE,PO KOM KRITERIJUMU?Mi je placamo.

  • ljilj

    18:30 // 5. 11. 2013.

    LJ.Isakovic,je dobro poznata ministarki,SNS se bruka ,staje iza takvih DR da li im trebaju ili sta? A STA CEKA MINISTARKA UO koji je Isakovicka izabrala,po kozna koji put nas prave ludim.

    • zorica kostic

      10:33 // 6. 11. 2013.

      Ministarka se samo slika, kad treba nesto uraditi pravi se nevesta. Konacno neka bar sada uradi nesto. Toliko korupcije, to je strasno. Neka nam vrate onda sve sto smo uplacivali za zdravstvo.

  • sonja K

    18:19 // 5. 11. 2013.

    U Upravnim odborima sede ne kvalifikovani ljudi,poslusni,ministarstvo je postavilo direktorku a sve znalo,SNS U NISU Je uclanio a sve znao,pa ljudi,u koju crkvu da se molimo.Ista prica u NISU u KC

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: