Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:42, 21. 9. 2023.

| Društvo

NURDOR na jugu Srbije organizuje prodaju crteža za pomoć deci oboleloj od raka

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
zlatni septembar
Prodajna izložba crteža za pomoć malim herojima; foto: NURDOR

Septembar je mesec podrške deci oboleloj od malignih bolesti, a NURDOR će ovaj "zlatni" mesec, kako su ga nazvali, obeležiti novom humanitarnom akcijom - organizuju najveću prodajnu izložbu dečijih crteža u 20 gradova širom Srbije, 23. septembra u podne, a među njima su na jugu Niš, Vranje i Vladičin Han.

Iz Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR upozoravaju da u Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka, ali da ohrabruje stopa izlečenja, koja je veoma visoka kod dece.

Na putu izlečenja ključna je podrška, ističu, te zato svojim akcijama žele da stvore društvenu zajednicu koja će biti senzibilisana i osvešćena o problemima sa kojima se suočavaju deca koja se leče i njihove porodice.

Kako bi doprineo tome NURDOR kontinuirano organizuje kampanje i akcije za senzibilisanje javnosti, kroz koje se šalje poruka zajedništva i podrške, kao stubova zdrave zajednice koja brine o onima među nama koji ne mogu sami. Dana 23. septembra na centralnim trgovima u 20 gradova širom Srbije biće organizovana prodajna izložba crteža dece iz cele Srbije. Kupovinom bilo kog crteža biće podržan projekat rekonstrukcije nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od malignih bolesti i njihovim porodicama, koje iz cele Srbije dolaze u Beograd zbog lečenja deteta - ističu iz NURDOR-a.

Prodajna izložba dečijih crteža biće održana na centralnim trgovima u 20 gradova širom Srbije - na jugu u Nišu, Vranju i Vladičinom Hanu.

Danas kada svi živimo suviše brzo, zaboravljamo da se brinemo i o sebi i jedni o drugima – neizmerno je važno da nekad zastanemo i pogledamo oko sebe i shvatimo da postoji toliko toga što možemo da uradimo da bi nam svima bilo bolje. Ovom akcijom, u mesecu podrške deci oboleloj od raka, želimo da pokažemo da ne postoji podrška koja je mala. Naprotiv, svako dete koje je učestvovalo u izradi crteža i svako ko kupi jedan od ovih crteža 23. septembra postaće deo najvećeg lanca podrške koji tog dana stvaramo u Srbiji - poručila je predsednica NURDOR-a Joland Korora.

Akcija počinje u 12 sati, a kupovinom crteža će osim novčane pomoći građani pokazati i hrabrim superherojima da nisu sami i da cela Srbija veruje u njihove supermoći.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • više nego žalosno i strašno

    11:59 // 21. 9. 2023.

    dok se dele pare zbog izbora i interesa jednog čoveka za decu se sakuplja humanitarnim akcijama. Narode uključi mozak

  • predlažem da sve crteže pošaljete u predsedništvo

    11:57 // 21. 9. 2023.

    ako ima para za stadione, karleušu i 20.000 po penzioneru zbog predizborne kampanje , neka odkupi predsednik crteže

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: