Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:18, 26. 12. 2011.

| Društvo

NVO kritikuje gradonačelnika Leskovca

Autor:N.T.Izvor:Južne vesti
goran_bregovic
Goran Bregović; foto: TV Panonija

Nevladina organizacija "Narodni parlament" pozvala je gradsku vlast da pronađe "jeftiniju i ekonomskoj situaciji primereniju alternativu" kao zamenu za najavljeni koncert Gorana Bregovića.

Iz ove organizacije izneli su podatak da će planirani doček pravoslavne Nove godine koštati "50tak hiljada evra" i ocenili da "Leskovčani nisu baš toliko bogati da mogu da se razbacuju novcem".

- Pozivamo i donatore, koji navodno u značajnijem, ali ipak nepoznatom procentu sufinansiraju organizaciju dočeka Srpske Nove godine, i pored toga što je njihova anonimnost neuobično suprotna ustaljenoj praksi promocije dobročinstva, da novac koji su mislili da daju za ovaj doček usmere u humanitarne ili druge aktivnosti od opšte društvene koristi, jer će na ovaj način mnogo više pomoći i Leskovcu i Leskovčanima - kažu u Narodnom parlamentu.

U saopštenju dostavljenom medijima NP podseća da je po podacima sa poslednjeg popisa Leskovac sa 5. pao na 12. mesto po broju stanovnika u Srbiji, i da "takav podatak valjda dovoljno govori o ozbiljnosti sveopšte, a pre svega ekonomske krize u kakvoj se taj grad nalazi".

U kabinetu gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića (DS), nisu želeli da komentarišu ovo saopštenje.

Kako su Južne vesti već pisale, iz Gradske kuće je najavljeno da će Goran Bregović i "Orkestar za svadbe i sahrane" nastupiti 13. januara na Širokoj čaršiji, a da je interesovanje za koncert ogromno, te da računaju na goste i iz Makedonije i Bugarske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MiŠaMiX

    08:48 // 28. 12. 2011.

    Pa mora vlast da uradi sve šta može kad je nanjušila da će da izgubi izbore. Sad ima i dobre savetnike u koaliciji. Ako treba će dovedu i Cecu, sa narukvicom. Jadnici.

  • Alex

    04:25 // 28. 12. 2011.

    Trebali su da kazu, narode nema para, grad je propao, neradi ulicno svetlo,podvoznjak prema autobuskoj stanici samo sto ne padne,ulica kod vise tekstilne skole je katastrofa, nismo zavrsili nista sto smo zapoceli tako da proslave nece biti a sav novac cemo usmeriti u kupovinu inkubatora, socijale nezbrinutoj deci!
    A Bregovicu plagijatoru ne bih dao ni 1 euro.
    Dovedite Kerber, razbili su u Cairu pre desetak dana a Gale bi odusevio Leskovcane svojim glasom,i´onako nisu bili 8 godina u Leskovcu !
    PS: Ko zadnji pobegne iz leskovca neka ugasi svetlo jer sa ovakvim politicarima za Leskovac nema nade (mislim na sve politicare, ali bukvalno sve).

  • Meda

    17:31 // 26. 12. 2011.

    Ako 'dodjosi' potrose barem EUR50000, isplatilo se.

    Dobar koncert mora da obrne mnogo vise para od 50tak 'iljadarki kroz turizam i pratecu potrosnju sto proizvodi zaposljenost. A Bregovic, on uvek napravi spektakl od muzike koju je ukrao tako da je mala sumnja u pozitivan saldo.

    • Goran

      22:48 // 26. 12. 2011.

      Hoce, obrnuce dobar koncert vise love ali u dzepovima vlasti.

    • Bojan

      07:55 // 10. 1. 2012.

      Svi semenkari ima da prodaju semenke i kikiriki i ima da se napravi dovoljno para da se isplati tolika lova. Gde ce bre da naprave te pare, kad koncert pocinje u 22:30 kad nista ne radi, a petak je radni dan pa svi koji dolaze sa strane ce moci da dodju tek uvece. O cemu pricas covece. Lovu moze da zaradi vlasnik bine (%) i gde jos moze da se potrosi 35 000 objasni, ako ovaj svira za dzabe.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: