Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 8. 5. 2013.

| Društvo

NVO: neodložna smena zbog pretnji novinaru

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Milutin-Ilic-ispred-Toplane.jpg
Milutin Ilić sa novinarima

Grupa od 13 nevladinih organizacija iz Niša ponovo je zatražila neodložnu smenu v.d. direktora Gradske toplane zbog pretnji uredniku portala „Južnih vesti“, Predragu Blagojeviću.

Predstavnici civilnog sektora su na press konferenfciji organizovanoj ispred ulaza u Toplanu, podsetili da je pre tačno mesec dana niška policija podnela krivične prijave protiv direktora Toplane i dvojice njegovih saradnika zbog izrečenih pretnji novinaru Južnih vesti, a da još nema nikakve reakcije ni Grada, ni tužilaštva.

Mladen Jovanović NKD Mladen JovanovićMladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju je podsetio da je ova grupa nevladinih organizacija 8. aprila najoštrije osudila pretnje Blagojeviću i zatražila smenu i isključenje iz obavljanja javnih funkcija u Gradu svih vinovnika ovog događaja.

Jovanović je dodao i da su u međuvremenu svoje sednice imali  i Gradsko veće i Skupština Grada Niša i Upravni odbor Toplane.

- I svi su se oni proglasili nenadležnima. Naša je poruka da svi treba da reaguju i da Grad mora da se distancira od takvih svojih funkcionera - rekao je Jovanović.

Pretnje medijima, u niškim organizacijama civilnog sektora ocenjuju kao pretnje pravu građana da budu informisani, a bežanje od izvinjenja i reakcije lokalnih vlasti kao jasan dokaz bežanja od političke odgovornost za postupke i javno iznetu reč najviših javnih i političkih funkcionera u našem gradu. Dragan Petković Dragan Petković

- Ovo pokazuje da lokalni političari i funkcioneri nemaju nikakvu odgovornost prema građanima! Uzrok treba tražiti u našem političkom sistemu, a mi pozivamo političke stranke da vode računa kakve ljude postavljaju na javne funkcije - rekao je Dragan Petković iz “Proaktiva”.

Uoči i neposredno posle ove konferencije na otvorenom, na kapiji Toplane pojavio se i sam v.d. direktora, Milutin Ilić.

Na pitanje novinara da li će eventualno podneti ostavku, rekao je da “nije razmišljao o tome”.

- Da li vi znate zašto tražite moju ostavku? Da li su ovi mladi ljudi informisani? Ako je to problem Niša i Toplane, rešiću ja to! Ja sam uvek podržavao medije i tragično doživljavam ove vaše nastupe. Ja sam došao u Toplanu da, kao iskusni privrednik,  pomognem ovom preduzeću koje je bilo na ivici kolapsa i izvukao ga. A neko je opet sada tera u kolaps - rekao je Ilić.

Ilić je, između ostalog zamerio novinarima na “nekorektnosti, nehumanosti i necelishodnosti“.

Podsetimo, nezadovoljan zbog izveštavanja Južnih vesti o korupciji u Toplani, direktor tog preduzeća, uputio je pretnje novinaru Predragu Blagojeviću.

Naredne večeri dvojica tada nepoznatih muškaraca, predstavivši se kao "službenici državne bezbednosti" ponovo su telefonom pretili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Перица Мали

    09:30 // 9. 5. 2013.

    Није ми познато какве преференце и какве и чије привредничке препоруке поседује, на које се привредничке резултате позива госн Илић.Небих да сумњам у образовање,дипломе и звања али на основу оне изјаве на капији Топлане,у озбиљном друштву неби могао да руководи и управља ни са три картонске кутије а не овако значајним јавним предузећем. Да не говоримо о осорности, безобразлуку, дрскости и не знам већ чиме према грађанима чија права Пеђа Нишки Wикиликс заступа. Госн Илић није свестан функције коју му је народ овога града да(трагедија је што народ нико не пита и што се народ најмање питао за његово постављење, нема елементарни осећај за одговорност, зато мора ДА ОДЕ. А за оно што је згрешио, претио и службени положај злоупотребио, ДА ОДГОВАРА.КПЗ Ниш, кука за радном снагом на пољима, тамо да управља трећим редом кромпира на левом ћошку десне њиве.

  • Nevena

    22:18 // 8. 5. 2013.

    Ooo evo ga opet Milutin Mika nos mu crven ko paprika. Pinokio-Baron Min Hauzen. priče Braće Grim. "Lažeš čiča"... Izlapeo šta će, razume se u privredu ko Marica... Nije on kriv što mu je jezik brži od pameti sada mora da vadi trnje... HAHA.

  • samo niš

    20:38 // 8. 5. 2013.

    Jadna firma koju on vodi. Šta je sa Prosvetom koju je nekad vodio - nema je. Hoćemo li isto sa Toplanom? Treba biti smenjen ODMAH, I on I onaj pukovnok iz Prištine, koji prima platu u Toplani preko 100.000 i ima ličnu sekretaricu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: