Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 7. 10. 2019.

| Društvo

Na Delijskom visu se autobus čeka i do 2 sata, iz Direkcije kažu - nemoćni

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Čekanje autobusa
Oni koji su se u petak vraćali s posla, morali su sa Trošarine da pešače do kuće, jer polaska u 16:15 nije bilo; Foto: V. M. R.

Linija gradskog prevoza broj 13 koja produžava do kraja ulice Marina Držića u Nišu i dalje stvara problem građanima. Putnici sa Delijskog visa pitaju se mogu li uopšte da računaju na to da linija postoji, ako autobus ne dolazi po dva i više sati.

Do Delijskog visa saobraća svaki četvrti autobus na liniji Trg kralja Aleksandra-Ćele kula, popularni "bulevarac". Međutim, vrlo često prevoznik ne ispoštuje red vožnje, pa autobusa uopšte nema.

Zato ljudima koji čekaju prevoz do posla, bolnice ili nekog drugog odredišta, ili onima koji se vraćaju kući iz grada, uprkos tome što imaju mesečnu karticu, ostaje da odu pešaka ili da zovu taksi. Neki od njih napominju da su besni jer za mesečnu kartu, pošto je o reč o drugoj zoni, plaćaju 2.635 dinara.

Više ne mogu da se oslonim na ovu liniju. Bolje i da nemamo autobus ako svaki put moram da strepim hoće li doći ili ne. U poslednje vreme je toliko drastično da razmišljam da vratim mesečnu karticu Direkciji, i da zahtevam da mi vrate pare koje ionako trošim na taksi jer autobus ne dolazi - kaže Nikola D. iz ovog naselja.

Da li će doći autobus ili ne, pitanje je koje često muči i druge stanovnike naselja s druge strane pruge.

Autobus ide na sat vremena, a pre nekoliko dana nije bilo polaska u 10 sati, to znači da bih morala da čekam onaj u 11, što je besmisleno, osim ako neko ima ceo dan na raspolaganju za čekanje autobusa - govori Milica S. iz Delijskog visa.

Inače, budžetom Niša za ovu godinu je za javni prevoz opredeljeno 360 miliona dinara, pa se građani pitaju da li imaju adekvatnu uslugu s obzirom to kolika su izdvajanja iz gradske kase, kao i na to koliko plaćaju mesečne kartice.


Direkcija - Ne možemo da utičemo na prevoznika

Linija koja je bila problematična i kada je vozio Ćurdić, sa kojim je raskinut ugovor, i dalje muči građane. Ipak, iz Direkcije za javni prevoz kažu da ne mogu da utiču drugačije na prevoznika, osim da ih kažnjavaju. Situacija sa prevoznikom Arriva litas koji je nasledio Ćurdića, nije bolja.

Portparol Direkcije za prevoz Nenad Stanković kaže da se dešavaju kvarovi na vozilima i na to ne mogu da utiču, ali i da je sa Delijskim visom i problem neadekvatna okretnica i to što se vozila parkiraju na njoj, pa autobus ne može da se okrene. Najproblematičnije je kada prevoznik pusti na ovoj liniji dugačak zglobni autobus, jer onda, prema Stankovićevim rečima, takvo vozilo i ne ide do Delijskog visa.

Improvizovana je ona okretnica, zglobno vozilo ne može tamo da se okrene. Ako zbog organizcaije posla puste zglobno vozilo, ono ne ide tamo nego samo do Ćele kule - dodaje.

Stanković nema odgovor za stanovnike ovog naselja, kojima u svakom slučaju ostaje da se ne oslanjaju na gradski prevoz.

Ovo bi moglo da se promeni po završetku novog tendera za izbor prevoznika, čije se raspisivanje očekuje do kraja ove ili sledeće nedelje.

Stanković dodaje da će tada Delijski vis ući u prvu zonu prevoza.

Dodaje i da bi kružna linija, koja je takođe problematična, po novom elaboratu trebalo da ima češće polaske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Suzana Bulatovic

    20:47 // 9. 10. 2019.

    Grad je nemocan, Stankovicu ne filozofiraj mnogo, ako imas sta pametno da kazes , kazi, ako ne, ne oglasavaj se.Problem je bio i kod Curdica , ma nije nego, otkaciste njih i ostaviste nam ove olupine.Ponasanje Arive je takvo jer im je tako naredjeno, svaki cetvrti ide do Delijskog visa...ni to nije tacno ...kod Cele kule se okrene sofer i kad vidi par putnika ne ide dalje...

  • Nina

    16:32 // 8. 10. 2019.

    Nije problem niti okretnica niti zglobni autobus, to su izgovori. Živim na kraju Bulevara i X puta se desilo da se uopšte ne pojavi autobus. Kad sam jednom čekala bus, prošlo je šest autobusa za Duvanište dok se nije pojavio bulevarski.

  • Slobodan

    22:19 // 7. 10. 2019.

    Zasto gradska saobracajna inspekcija napokon ne krene da radi svoj posao sta rade ti ljudi nikad ih nema u kancelarijama a grad je pun problema u saobracaju da li gradjani uopste znaju kome treba da prijave problem ne treba da se trpi nista a posebno ovakve stvari gde su da kontrolisu i proveresve ovo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: