Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 14. 3. 2019.

| Društvo

Na Forumu mladih naučnika u Nišu promocija talenata

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
forum
Događaj počinje u 11 sati; Ilustracija; Foto: Flickr-Samuel Mann

Ko su mladi talenti, budući naučnici, kao i ko su uzori deci u Srbiji i koje su mogućnosti za usavršavanje - teme su 5. Foruma mladih naučnika koji će biti održan u petak, 15. marta od 11 sati u velikoj sali Univerziteta u Nišu.

Ovogodišnji slogan foruma je "podrži budućnost", a država domaćin je Kazahstan.

Na panel diskusiji na temu "Mladi talenti, bogatstvo dva naroda. Ko su idoli deci u Srbiji?" govoriće i Đorđe Ogrizović, najbolji mladi naučnik-inovator na svetu, Jelena Tomašević, najbolja učenica Gimnazije "Kreativno pero" iz Beograda, profesorka Ana Živković, ovogodišnja dobitnica Svetosavske nagrade, Vuk Bibić student dva fakulteta i Katarina Jovanović sa Mašinskog fakulteta. Najmlađi govornik biće Veljko Đurić iz Osnovne škole "Ćele kula".

Cilj ovogodišnje konferencije je promocija mladih talenata, budućih naučnika, ali i ukazivanje na programe putem kojih mogu da se usavrše u Republici Kazahstan, a da kasnije stečeno znanje primene u svojoj državi - navode organizatori.

Organizatori foruma nadaju se da će konferencija imati neke efekte, a neki od tih su i da se uvidi da postoje mladi ljudi, koji nisu eksponirani na televiziji, ali postižu izvanredne rezultate.

U sklopu foruma u holu Univerziteta istog dana biće održan i mini-sajam "Ljubav Kazahstana", gde će se predstaviti zanimljivi predmeti iz ove zemlje, a prisutni će moći da se upoznaju i sa njihovim književnim stvaralaštvom. Biće predstavljen i film "Bogatstvo dva naroda", u sklopu koga će se predstaviti dostignuća troje najboljih mladih lidera iz Srbije i iz Kazahstana.

Forum organizuje organizacija "Nađi Raula" u saradnji sa Kancelarijom za mlade, a uz podršku Konzulata Kazahstana u Beogradu. Ulaz na događaj je slobodan.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: