Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 16. 6. 2014.

| Društvo

Na Nišavskoj regati plovilo od pivskih flaša

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Flase-camac.jpg
Na regati i plovilo od stotina plastičnih pivskih flaša (foto: Vanja Keser)

Među više od 30 različitih plovila koji su se na 18. Nišavskoj regati spustili od sela Prosek do centra grada, bio je i "čamac" napravljen od plastičnih dvolitarskih pivskih flaša.

Ovo neobično plovilo bez problema stiglo je na cilj kao ostali gumeni čamci, a njegovu izdržljivost dokazala je vesela četvoročlana posada koja je, kažu učesnici, sve vreme zabavljala ostale rekreativce.

Sar-pej I šar-pej među učesnicima regate (foto: Vanja Keser)Na put nišavskim koritom dug 15 kilometara, neke učesnike regate "ispratili" su i kućni ljubimci, a na čamcima je bilo profesionalaca, rekreativaca i dece.

- Sve je odlično prošlo! Raposloženje svih na regati je bilo odlično, čio se samo smeh, baš kao što se i očekuje na jednom ovakvom događaju - kaže Vlasta Stanojević, predsednik "Safari kluba" koji je organizator tradicionalne regate.

Niz Nišavu su se spustili i predstavnici svih niških opština, Turističke organizacije Niša i javnih komunalnih preduzeća koji su, kažu u "Safari klubu", utvrdili da je reka dobar turistički potencijal grada, ali da se njeno korito mora bolje čuvati i održavati.

Na "stanici" kod Vrežinskog bazena učesnike je čekala riblja čorba, a to je bilo i mesto starta veslačke trke do amfiteatra na keju.

Prvo-mesto-regata Prvi na cilj stigli članovi ekipe "Nešić elektroniks" (foto: Vanja Keser)Prvi su na 5 kilometara udaljeni cilj, za nešto više od pola sata, stigli članovi ekipe "Nešić elektroniks", drugo mesto je zauzela ekipa D.O.O. Južna Morava II, a treća ekipa, koja je takođe obezbedila sebi pehar, bila je pravo iznenađenje, kažu organizatori.

- To je porodična ekipa "Srle" iz Niša koju čini Srđan Đorđević sa ćerkom, a u čamcu je bilo i nekoliko momaka. Oni nisu došli s namerom da se takmiče, a eto, osvojili su pehar - kažu u "Safari klubu".

Odmah po dolasku ostalih takičara najboljima su dodeljene nagrade, a mnogi su obećali da će se i sledeće godine naći na istom mestu.

"Nišavska regata", prvi put održana još 1996. godine, jedna je od najstarijih akcija te vrste u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Двери Ниша

    12:35 // 18. 6. 2014.

    Овај ''пивски сплав'' би заиста могао да буде и нишки извозни адут за декадентни Запад. Духовит, еко-водо-одржив и што је најбоље - коначно би и ми њима извезли мало пластике!

  • Homer Simpson

    14:38 // 16. 6. 2014.

    Za mene su pobednici ovi ljudi sa plovilom od pivskih boca.
    Dodelio bih im pehar pre otvaranja spusta :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: