Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:45, 8. 8. 2017.

| Društvo

Na “Nišvilu” i spotovi o prirodi i lepotama Srbije

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Na džez festivalu i spotovi o značaju zaštite prirode
Na džez festivalu i spotovi o značaju zaštite prirode; foto: JV/J. A.

Svakog festivalskog dana od 10. do 13. avgusta, dok traje “Nišvil”, od 21 do 22 sata će se na “Movie stage 77” u niškoj Tvrđavi prikazivati spotovi o prirodi. Cilj je da se domaća i svetska javnost koja dolazi da sluša džez, upozna i sa prirodnim lepotama Srbije i odluči da ih poseti.

Festival spotova o prirodi “Green movie” se prvi put organizuje na “Nišvilu”, kažu organizatori, a svaki prikazan spot trajaće do 5 minuta. Prikazivaće zaštićeno područje, akciju ili kampanju za unapređenje prirode ili za zaštitu divljih biljnih i životinjskih vrsta.

Svakog dana posetioci “Nišvila” glasaće za spot koji im se najviše svideo, dok će ukupni pobednički spot odabrati stručni žiri. Za posetioce koji budu glasali za najbolji spot prirode dana obezbeđene su prigodne nagrade na temu prirode Srbije - najavljuju organizatori.

Ove godine će ovaj mini festival imati promotivni karakter, dodaju, a osnovni cilj je da se promovišu prirodne lepote Srbije i značaj zaštite prirode.


“Green zone” i “Info pult za prirodu”

U gornjem delu Tvrđave uz “Pašin konak”, blizu Gradske bašte, najavljuju organizatori, biće postavljene izložbe i 3D materijali o prirodnim lepotama i akciji zaštite prirode u okviru “zelene zone”.

“Info pult za prirodu” postaviće u blizini ulazne kapije Tvrđave, dodaju, a tu će svi posetioci moći da se informišu o značaju zaštite prirode i o zaštićenim područjima.

Pored informacija o prirodi Srbije, posetioci će u okviru ovog pulta moći da dobiju informacije o svim akcijama koje se dešavaju na prostoru „Green zone“ i program projekcija Festivala „Green movie“ - kažu organizatori.

Inače, ovaj festival zajedno pokreću Zavod za zaštitu prirode Srbije i “Nišvil”, a osim njih, o značaju, lepotama i kako posetiti zaštićena područja sa njima će razgovarati i oni koji upravljaju specijalnim rezervatima prirode Uvac, Jerma i Suva Planina.

O ovim temama govoriće im i oni koji znaju više o Resavskoj pećini, Risovači, Prebrezu i Cerjanskoj pećini, kao i o parkovima prirode Stara Planina, Sićevačka klisura i predelima izuzetnih odlika Vlasina i mnogi drugi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ucitelj

    14:27 // 13. 8. 2017.

    Zato su volonteri i komunalci zakazali,nikad vise njih na festivalu ulazima svugde,a djubre na sve strane niko da pocisti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: