Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 1. 6. 2023.

| Društvo

Na Palilulskoj večeri "Lutajuća srca", vino i rakija, riblja čorba i klikeri

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
palilulsko vece
U petak od 17 do 23:15 kod rampe; ilustracija; foto: Vanja Keser

Palilulsko veče, koje se i ove godine održava u okviru Gradske slave, biće održano u petak, 2. juna, od 17 do 23:15, kod rampe. Nastupaće Dečiji hor Čarolija, bendovi Leb i pivo, Naše tetke, Crne mambe, Lutajuća srca, Gracija, kao i solista Đorđe Marković i operska pevačica Dragana Moles. Organizatori najavljuju i Majsku pesmu, takmičenja, izložbu vina i rakije, kao i pripremu riblje čorbe.

Uobičajeno je bilo prethodnih godina, uz izuzetke, da se Palilulsko veče održava 3. juna. I na zvaničnom sajtu Opštine, na spisku manifestacija koje organizuje, istaknuto je: “Palilulsko veče - treći juni”.

printscreen foto: PrintscreenPredsednik Opštine Bratislav Vučković objašnjava da se i ranije dešavalo da manifestacija bude održana 2. juna i da je ideja da se ne preklapaju termini, jer se u sklopu Gradske slave događaji organizuju i u drugim niškim opštinama.

Ne možete u istom trenutku biti na dva mesta. Naša je želja da budu prisutni vladika, gradonačelnica i naši gosti, kojih će biti dosta. Dakle, da se ne preklapaju termini - navodi Vučković.

Reč je o 33. Palilulskoj večeri, a prema Vučkovićevim rečima, tradicija se neće prekinuti, ali će biti manje veselja zbog tragedija koje su se događale u poslednje vreme u Srbiji.

Na Palilulskoj večeri, shodno situaciji u kojoj se nalazimo, iz pijeteta neće biti tog veselja kao što je bilo nekada, ali ne želimo da skidamo tu tradiciju. Ja sam jedan od svedoka koji je bio u organizaciji prve Palilulske večeri. Biće poznatih niških snaga, jer Nišlije znaju da pevaju i zabavljaju narod na vrlo kvalitetan način - kaže on.

Osim muzičkih nastupa, najavljeno je i prikazivanje filma Legende Čaira, kao i dodela zahvalnica akterima filma, odnosno legendama niškog fudbala. Biće dodeljena i priznanja najboljim srednjoškolcima sa Palilule.

Prateće manifestacije će biti takmičenja u klikerima i šahu, izložbe domaće radinosti, vina i rakije, priprema riblje čorbe, a kako je navedeno, biće prikazana turistička ponuda Leskovca, Svrljiga, Prokuplja, Aleksandrovca, Brusa, Lebana, Vlasotinca, Merošine i Aleksinca.

Iz Opštine kažu da će se građanima obratiti episkop niški Arsenije, predsednik Opštine i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, a program će voditi Maja Vodeničarski i Dragan Stojanović Žika.


Obustava saobraćaja zbog Palilulske večeri

Episkopska, Božidarčeva, Kursulina i Ulica vojvode Gojka biće zatvorene za saobraćaj zbog manifestacije, kažu iz Direkcije za javni prevoz.

Zato će autobuske linije 8 i 34 biti preusmerene od 21 sat 1. juna do 12 sati 3. juna, pa će linija 8 ići trasom Stanoja Bunuševca - Njegoševa - Hilandarska - Obrenovićeva i na dalje redovnom trasom, a linija 34 ulicama Stanoja Bunuševca - Njegoševa - Branka Radičevića i na dalje redovnom trasom. To važi za oba smera.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan Stojiljković

    12:29 // 2. 6. 2023.

    Uz razumevanje za očuvanje tradicije, zaista nije trenutak da se mesec dana od tragedija u kojoj je poginulo onoliko dece i mladih, organizuje ovako nešto. Mada, ne sumnjam da će biti gužve i veselja i alkoholnog urlanja, jer kod nas empatija ne postoji.

  • Alex

    12:00 // 2. 6. 2023.

    Zaista, komentatori su u pravu. Ipak, treba imati pijetata prema žrtvama i ove godine ne organizovati slavlje. Treba pokazati empatiju koju smo nekako izgubili i stidimo je se.

  • dr Jakov Zlatar

    11:33 // 2. 6. 2023.

    "tadicija se neće prekinuti, biće ipak manje veselja".Znači biće veselja.Još deci nije dat šetrdesetodnevni pomen.Sram vas bilo.Imate li dušu. Za voditelje znam da je nemaju i da je njima samo do para.Ali organizatori...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: