Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:07, 18. 6. 2013.

| Društvo

Na Ruju bez tradicionalnog druženja sa Bugarima

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Ruj.jpg
foto: Pavle Ranđelović

Na 4. Međunarodnom usponu na Ruj, koji je održan 15. juna, u osvajanje vrha visokog 1.706 metara pošlo je 490 srpskih planinara, dok je pogranična policija one koji su se peli iz Bugarske vratila sa 300 metara od vrha.

Planinari kažu da je policija tako odlučila zbog brojnosti grupe i bezbednosti učesnika, ali su ipak ostali začuđeni jer prethodne tri godine nije bilo sprečeno da se na vrhu druže sa gostima iz Bugarske, što je i cilj ove planinarske akcije. Ruj Uspon na Ruj; foto: Pavle Ranđelović

- Bugarski planinari su se zato spustili do obližnjeg planinarskog doma "Ruj", pa smo sve vreme jedni drugima mahali i pozdravljali se - kaže Miroslav Dokman iz PK "Železničar" Niš.

Upravo su članovi tog kluba bili najbrojniji u ovoj akciji, učestvovalo ih je 108. Nišlija je bilo više od 200, a na uspon sa srpske strane krenulo je i četrdesetak planinara iz Bugarske i Makedonije.

Sunčano vreme olakšalo je uspon, kažu učesnici. Svi planinari su osvojili Rakitski kamen (1.456 m) na bugarskoj granici, a grupa njih je nastavila na Ruj i prešla stazu dužine 24 kilometra.

Organizatori Turistička organizacija Opštine Babušnica i Planinarski klub "Ruj 1706" sve klubove su nagradili priznanjima. Ona su dodeljena i najmlađim učesnicima, devetogodišnjoj Kristini Milošev i jedanaestogodišnjem Aleksandru Jovanoviću, a nagrađen je i najstariji učesnik Živojin Miljković, star 78 godina. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milutin

    14:13 // 11. 7. 2013.

    vmro ima nekolko profila i lajkuje sam sebi komentare :D

  • Andrija

    00:52 // 19. 6. 2013.

    Peku me oci od ovog ekrana,tek sam sad ukapirao da nisam na njuz netu....

  • Матијас

    16:53 // 18. 6. 2013.

    За редовне пљуваче свега српског: српска полиција је била са планинарима, дружила се са њима, попела до самог врха и никакве проблеме није правила. Бугарска полиција је вратила своје држављане!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: