Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:40, 27. 1. 2023.

| Društvo

Na Savindan nagrađeno 259 mladih talenata u Leskovcu, iz budžeta izdvojeno 7,8 miliona dinara

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
20230127_120243
Cvetanović najavio da će od naredne dodele studenti sa proskeom 10 dobijati po 100.000 dinara; foto: M. M.

Na dan školske slave Svetog Save u Leskovcu je 259 mladih talenata dobilo novčane nagrade od Grada za uspeh koji su postigli u oblastima obrazovanja, nauke, kulture, umetnosti, ali i sporta. Kako je rečeno, iz gradske kase za mlade talente izdvojeno je više od 7,8 miliona dinara, a novčane nagrade, u zavisnosti od uspeha, iznosile su od 10.000 do 40.000 dinara.

Baš kao i na Dan grada 11. oktobra, najuspešniji mladi Leskovčani nagrađeni su novčanim nagradama, a najviše novca, po 40.000 dinara dobili su studenti sa prosekom 10, dok će, po rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, ta nagrada od sledeće podele iznosti 100.000 dinara.

Ponosan sam na ovaj projekat koji deceniju sprovodimo uspešno i time direktno pomažemo najboljima među nama. Danas ćemo nagraditi najboljih 259 studenata, učenika, sportista umetnika i za to smo iz budžeta izdvojili 7,8 miliona dinara. Kako bi smo ojačali i unapredili ovu podršku, od naredne podele na Dan Grada 11. oktobra svakom studentu sa prosekom 10 pripašće nagrada od 100.000 dinara - rekao je Cvetanoviać.

20230127_122658 Iz budžeta za mlade talente opredeljeno 7,8 miliona dinara; foto: M. M.Među dobitnicima priznanja je i Luka Stanković, student Medicinskog fakulteta u Nišu, koji je istakao da novčane nagrade od Grada koristi kako bi posetio neku drugu državu i tako stekao nova znanja iz oblasti medicine.

Velika mi je čast i zadovoljsto da se na ovaj dan obratim ispred svih onih koji su u prošloj godini ostvarili zapažene rezultate. Novčana nagrada nije samo za dostignuća, već buduća vizija i prilika za dalji razvoj. Zahvaljujući ovoj nagradi uspeo sam da nadogradim svoja znanja u oblasti medicine u Kazablanki i Maroku. Tamo sam stekao mnogo prijatelja, a ovu nagradu ću iskoristi da otupujem u Jordan na dalja stručna usavršavanja - rekao je Stanković.

Studentima sa prosekom preko 9,5 pripala je nagrada od 35.000 dinara, svi oni sa sa prosekom preko 9 dobili su po 30.000 dinara, a nagrađeni su i osvajači medalja i priznanja na republičkim takmičenjima, kao i učesnici zimskog i letnjeg seminara u Petnici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: