Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:15, 3. 11. 2021.

| Društvo

Na Svetski dan čistog vazduha Niš treći grad u Srbiji po zagađenosti

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
niš
Zagađen vazduh u Nišu; foto: T. T.

Danas se obeležava Svetski dan čistog vazduha, a prema poslednjim podacima Agencije za zaštitu životne sredine, u Nišu je vazduh jako zagađen i taj grad se nalazi u 5. kategoriji. Vrednosti PM2.5 čestica su se menjale tokom dana, a u 19 sati pokazale su znatno veći broj od granice - 124,34.

Iako je Svetski dan čistog vazduha, Nišlije i dalje udišu jedan od najzagađenijih vazduha u Srbiji, a prema podacima AirVisual, taj grad trenutno zauzima 3. mesto po zagađenosti vazduha. podaci Najnoviji podaci; foto: printscreen

U izveštaju Agencije za zaštitu životne sredine se vidi da je broj PM2.5 čestica bio znatno manji u jutarnjim i popodnevnim satima, dok se velike cifre javljaju od 17 sati.

U 19 sati je broj tih čestica dostigao čak 124,34. Inače, prema kriterijumima Agencije, vazduh se karakteriše kao dobar kada su vrednosti PM2.5 čestica maksimum 30, a prihvatljiv ako su te vrednosti 55.

Podsetimo, Niš je tokom prethodne grejne sezone u više navrata prednjačio po zagađenju vazduha u zemlji, a u izveštaju državne Agencije za zaštitu životne sredine septembra ove godine navedeno je da su merenja pokazala da u Nišu ima najviše PM2.5 i PM10 čestica i da su najveći uzročnici zagađenja toplane i individualna ložišta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavko

    12:10 // 4. 11. 2021.

    Umesto da se olaksa procedura uvodjenja gasa ona se komplikuje. Domacinstva koja su prikljucila gas uz gradjevinsku dozvolu nailaze na problem kada Gradska uprava za gradjevinarstvo nece da izda upotrebnu dozvolu za unutrasnju gasnu instalaciju zato sto objekat nema upotrebnu dozvolu! I tako Grad Nis direktno povecava zagadjenje jer ljudi koji su od uveli gas i dalje loze drva i ugalj!

  • Snežana

    09:54 // 4. 11. 2021.

    Kad se grad osvesti i dozvoli proširenje gasovodne mreže po gotovu kad gradjani to dopisima traže i prestane da silom natura Toplanu po ceni od 7500e

  • pravnica

    09:52 // 4. 11. 2021.

    Treba da kolektivno podnesemo tužbu protiv grada zbog ugrožavanja zdravlja građana i nečinjenja ničeg da se vazduh popravi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: