Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:05, 22. 4. 2023.

| Društvo

Na Svetski dan knjige popusti na članarinu u niškoj i leskovačkoj biblioteci

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
knjige
Nišlije će popust moći da iskoriste do 1. juna, dok će Leskovčani tu mogućnost imati samo u ponedeljak; Foto: Lj. M.

Narodne biblioteke u Nišu i Leskovcu će povodom Svetskog dana knjige i autorskog prava 23. aprila, imati upola nižu cenu godišnje članarine. Nišlije će popust moći da iskoriste do 1. juna, dok građani Leskovca to pravo mogu iskoristiti samo u ponedeljak 24. aprila.

Iz Narodne biblioteke “Stevan Sremac” najavili su da će zainteresovane Nišlije za 350 dinara moći da kupe godišnju članarinu, koja će im omogućiti korišćenje svih fondova biblioteke ili za 150 dinara dobiti pristup Odeljenja knjige za decu.

Iz leskovačke biblioteke “Radoje Domanović” najavili su da će umesto 500 dinara, godišnja članirina koštati 250 dinara i akcija će trajati samo jedan dan.

Narodna biblioteka “Radoje Domanović” povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava, koji se obeležava svake godine 23. aprila, u ponedeljak 24. aprila u periodu od 7 do 19 sati daje 50% popusta na godišnju članarinu svim zainteresovanim sugrađanima - rekli su iz biblioteke.

Biblioteke iz ostalih gradova na jugu Srbije još uvek ne znaju da li će svojim sugrađanima omogućiti popuste, kao njihove kolege iz Niša i Leskovca.

Svetski dan knjige i autorskih prava obeležava se od 1995. godine, odlukom Uneska, na dan rođenja jednog od najpoznatijih pisaca svih vremena Vilijama Šekspira, ali i na dan smrti Migela de Servantesa, koji je napisao prvi moderan roman.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: