Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 26. 8. 2017.

| Društvo

Na “Vinskom balu” izabrani najbolje vino i vinogradar, svirao i Dinkić

Autor:S. R.Izvor:Južne vesti
vino-vlasotince-foto-publika
Najbolji vinari na trgu; foto: Agencija "Publika"

Vlasotince je ovih dana u znaku vina, jer se u ovom mestu na jugu Srbije održava “Vinski bal”. Prve večeri za najboljeg vinogradara izabran je Petar Pešić. Najbolje vrhunsko belo vino pravi Milutin Cakić, a crveno Zoran Popović. Na kraju večeri na binu su izašli Piloti i za okupljene svirali više od 2 sata, dok im se u jednom trenutku na bini pridružio i bivši ministar finansija Mlađan Dinkić.

Pored vrhunskog belog vina birani su najbolji i u kategorijama autohtono belo vino i autohtono crveno vino, a autor najbolje karikature na temu vina i grožđa je Mića Miloradović iz Kragujevca. Na istu temu najbolju pesmu “Tam’ iz Vlasotince”, napisao je Milorad Cvetković iz Leskovca, dok je najbolju pesmu na Prizrensko-timočkom dijalektu “Odi Ranke, žuta tamjanike”, napisala Tanja Kokotović iz Beograda.

Petar-Ranđelovic-foto-publika Najbrže plivao do burenceta; foto: Agencija "Publika"Ove godine se prvi put plivalo za vinsko burence u Vlasini, a najbrži je bio 23-godišnji Petar Ranđelović.

Radim kao spasilac na kupalištu u Vlasotincu, nisam se posebno spremao, ali radio sam celog leta, jer moram da budem u formi. Inače, volonter sam u Crvenom krstu Vlasotince – rekao je Petar.

On će kući poneti, kao nagradu, burence do kojeg je doplivao prvi.

Kiki-i-Mlađan-foto-publika Dinkić zasvirao; foto: Agencija "Publika"Posetioci su degustirali vlasotinačko vino i tradicionalna jela, a najmlađi su igrali narodne igre i defilovali u narodnim nošnjama.

Veče je završeno nastupom Kikija Lesandrića i Pilota koji su svirali i stare i nove pesme, a u jednom trenutku im se pridružio i Mlađan Dinkić sa svojom gitarom. On je i u vreme dok je bio aktivni političar i ministar u Vladi Srbije pisao pesme za Lesandrića i ponekad nastupao s njim na koncertima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ledenostenac

    11:28 // 27. 8. 2017.

    Mladja je posle Djindjica jedini politicar koji je imao viziju , mozda ste ljuti za 1000e koje vam nije dao ali primate dividende . Sadasnji vam oduzimaju godisnje po 1000e a vi ih ipak glastate . Mozak sta to bese...

  • todor

    09:11 // 27. 8. 2017.

    !?

  • meda

    04:02 // 27. 8. 2017.

    Haha.
    Sad kad je Dinkic umesan bojim se da ce sad ovaj "domaci" festival da bankrotiraju i omogucice stranim festivalima da otvore svoj festival na kojem ce izlagati samo strana vina dok ce domacim vinima pristup biti ogranicen tj onemogucen

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: